Întrebare recomandată | a3e6u9 a întrebat:

Suntem liberi sau suntem sclavii dorințelor noastre?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

99%dintre noi suntem sclavii dorintelor si tot in acelasi procent suntem inconstienti de acest lucru.
Eliberarea din sclavie necesita mult efort si putini sunt dispusi sa il faca.
Gloata dicteaza normalitatea.

26 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Depinde cine cum se simte.hee hee

| a3e6u9 explică (pentru NOname):

Dar adevărul nu contează?

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru a3e6u9):

Adevarul este ca veciu' se poate simti inrobit de dorintele si sperantele sale, in timp ce eu le pot considera(vorbesc de dorintele mele) cea mai puternica arma a mea. Amandoi avem dreptate, tine de perceptie.

| NOname a răspuns (pentru a3e6u9):

Nu cred că în cazul acesta există un adevăr (absolut). Totul ţine de perspectivă, de interpretarea fiecăruia (de moment).

Ştiu că lipsa dorinţelor se simte ca o moarte, deci nici fără ele nu-i bine.
Depinde probabil de calitatea dorinţelor şi de lipsa abuzurilor, în care caz, într-adevăr, probabil s-ar simţi ca un fel de sclavie.

| a3e6u9 explică (pentru ViseleSmulgGratii):

"Nimeni nu e mai înrobit decât cel care crede în mod fals că e liber." - Goethe

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Devii sclav cand dorinta devine obsesie.

| RAY a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Asa e miha ai dreptate eu deja am devenit obsedat de mine

| RAY a răspuns:

Cei aia libertate?

| oprescudorin11 a răspuns:

Avem perioade in viata, in care putem fi 'liberi'.
In rest suntem sclavii dorintelor, dar sa nu te superi, nu intamplator.
Discutia poate fi lungita dar sa sintetizam:ne nastem, trebuie sa procreiem, asta ne este menirea, trebuie sa ne castigam traiul, sa muncim, sa ne si bucuram cand apucam, de ceva.Probabil, ca in prima parte a vietii, credem ca suntem liberi, dar hormonii ne fac, ceea ce ziceai 'sclavii 'dorintelor ' noastre'.
Alt adevar este ca, dupa experienta mea, ca dorintele noastre' nu sunt decat dorintele altora.
Daca ajungem dupa grele incercari la dorintele noastre, am putea sa constatam ca nu vrem nimica!
Libertatea este deci relativa.

| OOOLEOOO a răspuns:

Dorintele construiesc vise, visele construiesc lumea.

| LittleBugsBunny a răspuns:

Deci tu ce consideri un om liber? in opinia mea un om liber e o persoana care poate face si zice tot ceea ce doreste atata timp cat respecta legea si bunul simt din concluzie o persoana libera in conceptia mea este o persoana care poate spune eu imi doresc sa ajung presedinte sau eu imi doresc sa stau azi degeaba...chiar am avut intrebarea asta la ora de filosofie si o sa spun acelasi lucru si acum eu consider ca a fi sclav al dorintelor tale inseamna a te dedica 100% dorintelor tale uitand de familie, prieteni, societatea umana uitandu-te chiar si pe tine insuti asat consider eu ca este un sclav al propriilor dorinte atentie nu as vrea sa se confunde o persoana determinata ce isi urmeaza visul cu un sclav al dorintelor, primul tip de persoaana fiind un om demn de respcet ce nu se abate de la telul propus si care deseori accepta sfaturile celor din jurul sau

tot ce am spus sus este teoretic fantastic in societatea actuala sunt de parere ca unele persoane sunt sclavii banilor adica ar face orice sa ii aiba indiferent de consecinte sau munca indiferent de ceea ce trebuie sa faca atat timp cat vor obtine banii nu ii intereseaza ca vor "calca pe cadavre" cum se zice mie imi place sa cred ca sunt un om liber uneori prea liber de accea poate ii stimez(uneori) pe cei ce stiu ce vor sa faca in viata pe cei care au deja un plan

| JucărieLEGO a răspuns:

Esti liber sa ai macar o dorinta chiar daca nu se poate implini. Asta nu e adevarat, C-3PO?

| a3e6u9 explică (pentru JucărieLEGO):

Adică ești liber să decizi că vrei să ai o dorință?
Îl prefer pe R2D2. happy

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Sunt dorintele mele deci nu e o problema daca sunt sclavul lor. ce, daca imi spal singur vasele inseamna ceva rau

| unpustiobisnuit a răspuns:

Cei mai multi dintre oameni sunt sclavii proprilor dorinte din subconstientul lor

Răspuns utilizator avertizat
| MudvayneMurderer a răspuns:

Suntem liberi.

| SoundTapes a răspuns:

Avem dorinte care se pot implini si care nu se pot implini.
Eu zic ca multi dintre noi incercam sa le implinim insa dorintele noastre se schimba odata cu varsta, asadar apar noi dorinte pe care incercam sa le indeplinim. Nu cred ca suntem sclavii dorintelor, cred ca suntem liberi si ca ne ghidam de aceste dorinte pentru a ne cunoaste mai bine si pentru a vedea daca suntem satisfacuti atunci cand ne implinim o dorinta.
Unele te aduc in extaz altele nu. Asadar, cred ca este un mod de autocunoastere, fara alte filosofii, suntem liberi sa facem ce vrem. Pana la omor si alte de-astealaughing.

| Popescu_Marco_Ionut_1994 a răspuns:

Sclavii,mai degraba.Ex de sclavie:
-Mami, vreau un i phone!
-E prea scump!
in gand isi zice:''trebuie, trebuie sa mi-l iau!''
deci, suntem sclavi dorintelor noastre.









| BybyxBianca a răspuns:

Liberi. unele se pot împlini doar cu ajutorul norstru, prin fapte și cu ajutorul mintalității

| Spermezan a răspuns:

Suntem liberi sa fim sclavii altora.
Atata vreme cat vrem sa fim sclavi.

| cristina12cri a răspuns:

Atata timp cat avem dorinte care nu le putem indeplinii din anumite motive e clar ca suntem sclavii lor. Inima fiecarui om isi doreste multe din ce vede, iar noi dupa cum observam dorintele noastre nu se pot indeplinii asa usor. Si pana nu ne vom putea indeplinii aceste dorinte nu putem fi liberi :*
Sper ca te-am ajutat! big grin

| zigo a răspuns:

Esti ceea ce vrei tu sa fii! daca vrei sa fii sclav n-ai decat sa traiesti cu conceptia asta ruginita! daca vrei sa fii liber, traiesti dincolo de aparente si de dorinte amarate!

| florencia19 a răspuns:

Lumea nu este ceva separat de mine şi de tine. Lumea, societatea reprezintă relaţia pe care o stabilim sau încercăm să o stabilim între noi. Aşa că tu şi cu mine suntem problema şi nu lumea pentru că lumea este proiecţia noastră şi ca să înţelegem lumea trebuie să ne înţelegem pe noi înşine. Acea lume nu este separată de noi, noi suntem lumea şi problemele noastre sunt problemele lumii. Pentru a înţelege un copil trebuie să îl privim când se joacă, să îl studiem în diferitele sale stări emoţionale. Nu putem proiecta asupra sa prejudecăţile, speranţele şi fricile noastre proprii, sau să îl modelăm ca să se potrivească în tiparele dorinţelor noastre. Dacă judecăm constant copilul în conformitate cu plăcerile sau neplăcerile noastre personale automat vom crea bariere şi piedici în relaţia noastră cu el şi în relaţia lui cu lumea. Din păcate majoritatea dintre noi doresc să-şi formeze copilul într-un mod care este îmbucurător pentru propriile lor orgolii şi idioţii. Noi găsim diverse grade de confort şi satisfacţie în proprietate exclusivă şi în dominaţie. Lumea ar vrea ca oamenii ei mari să măsoare viaţa cu cotul ei meschin... Căutarea adevărului îi plictiseşte pe oameni; ceea ce ar trebui să reprezinte pentru noi un obiect atrăgător, a devenit în zilele noastre o ocupaţie ruşinoasă şi un subiect de conversaţie inadmisibil în societate. Micile noastre eu-ri sunt concentrate total asupra luptelor şi aspiraţiilor, între reuşite şi nereuşite. Suntem sclavii bunurilor noastre materiale şi ne consumăm cu înfrigurare pentru ele.

| Sweetygirl12 a răspuns:

O prea mare libertate duce la prea multe dorinte.

| gabryela1998 a răspuns:

Fiecare om este liber si are dreptul de a-si spune parerea kiss