| NUUSTIU a întrebat:

Suntem produsul gandirii noastre dominante.Cum comentati aceasta afirmatie?

Răspuns Câştigător
| Chox a răspuns:

Adica autosugestia si puterea gandului pot fi neobisnuit de periculoase. trebuie sa invatam sa gandim pozitiv pentru a avea in viata rezultate pozitive si sanatoase. suntem ceea ce visam pentru ca oamenii inteligenti isi transforma visele in realitate.

9 răspunsuri:
| NoChanceForUs a răspuns:

Viata ta se schimba in functie de alegerea facuta(pe moment.).Ce noroc pe mine ca-s impulsiv si nu stiu ce o sa se intample in filmul asta numit viata.

| Eva a răspuns:

Pot sa inteleg (vorba vinewinking ) o sintagma de genul "gandirea dominanta in Europa de est postbelica a fost marxismul". Adica un curent ideologic la moda, o idee care a prins intr-o epoca sau intr-un spatiu si a devenit ceva general acceptat. Dar gandirea "noastra" dominanta? adica a fiecarui individ? ar putea sa fie opusul gandirii laterale, cea care naste creativitatea, intuitia si serendipitatea. Atunci gandirea noastra dominanta este gandirea logica, verticala, ceea ce gandim cand gandim exact ce trebuie, fara sa iesim din norme.
Daca suntem produsul gandirii noastre dominante, nu stiu. Mi-ar placea sa cred ca daca suntem capabili de sclipiri, ele ne definesc... nu ochelarii de cal.
Zic si eu, de fapt habar n-am happy si nici n-am de gand sa ma documentez, "gandirea mea dominanta" a decis de mult ca filozofia este o tara a nimanui happy

| bobby_7474 a răspuns:

Eu cred ca noi nu sintem produsul gindirii dominante,pentru ca nu toti avem gindire dominanta si atunci aceia produsul cui sint?,noi sintem cred eu,produsul caracterului(nu vreau sa cred ca,gindirea este=caracter),produsul mediului,apropo"legea junglei"uneori,produsul mentalului(ma refer intelect),produsul naturii,produsul genetic,produsul aspiratiilor noastre,produsul vointei,dorintei,...da tu poti spune ca astea toate reprezinta gindirea noastra dominanta, insa eu cred ca nu toti oamenii au capacitatea asta, de aceia exista mai multe medii sociale

| johnydark a răspuns:

Nu,ceea ce ne face sa fim ceea ce suntem este o suma de factori. Acesti factori ne definesc si creeaza caracterul de aceea exista maturizare. Si in functie de oameni din jurul nostru, mediul inconjurator, modul nostru de a ne integra sau nu in acest mediu ajunge sa ne defineasca. Un exemplu ca sa dovedesc ceea ce am spus este : Poti alege sa te duci cu prieteni la o petrecere sau poti sa stai acasa cu nevasta. Alegerea e definita in functie de caracterul omului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

No comment!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai fata, mai kikirikimiki, te uiti ce scrii? Gindire dominanta? Produs? Cred mai degraba ca te gandeai la ceva si ti-a trecut chestia asta prin cap(mai bine decit un glont). Ceva dominant nu exista decit intr-un anumit cerc de "suspecti"de inferioritate si totusi existam si dincolo de acest cerc.Eu cred mai degraba ca nu facem decit sa existam, dotati (care mai putin, care mai mult)cu inteligenta de la nastere iar gindirea nefiind decit o latura a ei.Noi nu putem fi produsul unei laturi caci inteligenta sta de paza si le ia pe toate pe toate partile si-si mai baga si picioru-n ea de gindire daca nu-i convine o anumita chestie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu-mi spui de Corut ca va dau sictir la amindoi.

| NUUSTIU explică:

@Rosinanta Nu esti ''mai fata'' cu mine da? In primul rand se scrie gandire nu ''gindire'' si da chiar m-am uitat la ce am scris. Si ca sa aflii mai citeste si tu o carte asa din cand in cand.

| Corina_7756 a răspuns:

Noi nu suntem separati de lume si problema noastra este problema lumii. Suntem produsul mediului nostru inconjurator.