| Kalla a întrebat:

Sunteti de acord cu testarea pe animale? Argumentati.

38 răspunsuri:
| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru lizucalisuca):

Pai. daca s-ar plati foarte bine saracii n-ar mai fi saraci, ar fi si ei bogati.

| lizucalisuca a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Nu, saracii n-ar mai fi (deloc) atunci cand testele n-au efectele dorite. Poate n-ar mai fi sarace familiile lor dar ma indoiesc ca marile corporatii producatoare de medicamente ar plati atat de bine cat sa se imbogateasca cineva si nu ar exploata pur si simplu cele mai vulnerabile persoane din lume care traiesc sub pragul saraciei si ar sacrifica orice pentru o portie de mancare. Exploatarea nu e ok oricui i s-ar aplica - oameni sau animale!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru lizucalisuca):

Asta inseamna democratie, obisnuieste-te. Comunismul promova egalitatea si tovarasia intre oameni, in democratie reuseste cine poate si cine vrea. Cine nu, ajunge pielea (era sa zic eu a ce). Iar in tarile normale nu se moare de foame fiindca ajutorul social e in jur de 800 Euro/luna. Romania este o tara din lumea a II-a impreuna cu restul euopei de E si o pate din Asia.

| lizucalisuca a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Ce-mi place cand toti tractoristii se cred analisti politici! In primul rand nu asta insemna democratie! Democratie insemna participarea oamenilor la guvernare si luarea deciziilor, inseamna ca vocea tuturor poate fi auzita si toti pot fi reprezentati politic. Demo cratos in latina = puterea poporului. Ceea ce spui tu se numeste capitalism si e un sistem economic, fata de democratie care descrie un sistem politic ce se poate gasi si in state cu alte sisteme economice decat capitalism, chiar si in comunism. Caracteristica principala in baza careia functioneaza capitalismul e ca unii fac bani din exploatarea altora asadar tarile pe care tu le numesti "normale" isi permit "normalitatea" pe care o au exact pentru ca alte tari sunt sarace si pot exploata mana de lucru ieftina si resursele acestora (asa cum, la scara micro, patronii fac bani din exploatarea muncitorilor, convenindu-le ca acestia sa traiasca in saracie pentru a lucra pe mai putini bani). Asadar daca tu crezi ca tarile "normale" ar testa produsele pe cetatenii lor albi si bogati traiesti intr-un Univers paralel!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru lizucalisuca):

Ce amuzant, banuiesc ca in 90 cand ati iesit cu pancardele in mana (care ati iesit si daca erati nascuti pe atunci) nici prin cap nu v-a trecut ce va urma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu! Si animalele sunt fiinte ca noi, cum noua nu ne-ar placea nici lor!

| lizucalisuca a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Iar incurci lucrurile: in '90 s-a luptat pentru LIBERTATE, cine a dat termenul generic de "democratie" ca sa fie pe intelesul maselor nu s-o fi gandit ca o tara intreaga de oameni needucati in spiritul participarii politice o sa o ia de buna si o s-o venereze ca si cum IN SINE ar fi fost ceva. Democratia a apaut in Grecia Antica - oamenii aia aveau democratie fara capitalism si in acelasi timp aveau sclavi. Deci amuzant e sa zicem cuiva "asta e democratia" fara sa stim, de fapt, despre ce vorbim!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru lizucalisuca):

Noi nu mai traim in Grecia antica. Peste 90% din tarile democrate si toate tarile democrate civilizate sunt sustinute de capitalism. Deci au devenit oarecum sinonime in era noastra. Prea putin mai conteaza ce au fost ele la origine, ca oricum nu se aplica si nu se va aplica niciodata o doctrina ca la carte.

Întrebări similare