| DJohnny a întrebat:

Voi ce credeti? Universul chiar este infinit?

38 răspunsuri:
| wrath007 a răspuns:

Nu,nu cred ca e infinit, orice are un capat!

| sabin89 a răspuns:

Nimic nu e sigur. Cunosti ceva de care sa te poti agata cu toata increderea? Totul este efemer. Existent astazi, disparut maine. Eu scrutez universul si ma interesez unde ii sunt marginile. Dar scrutarea in sine este un exercitiu fara relevanta. Cine scruteaza? Eu. Bine, dar eu puteam si sa nu exist. Si daca nu existam eu, si nici tu si nici ceilalti, ce s-ar fi intamplat cu intrebarile astea? Dar cu raspunsurile?

| Dreezy a răspuns:

Avand in vedere tehnologia pe care o avem acum si felul in care evolueaza da este infinit deoarece nu sa aflam "niciodata". poate peste foarte multi ani se va afla dar probabil vor trece mult prea multi ani

| vlad125 a răspuns:

Universul este 100 la 100 finit.
Una din teoriile big bangului este a fost ciocnirea a doua universuri cunoscute ca multi-versuri si explozia a generat atat de multa materie incat a totul a fost concentrat intr-un nucleu de 10000 microni(0.1 mm).

Universul este intr-o continua expansiune, sunt multe povesti despre care spun ca nu este asa cum ar fi cele pe care le auzim la ora de religie, dar nu, stelele se indeparteaza constant de noi, asta ar explica si sfarsitul universului care va fi peste cel putin 25 miliarde de ani datorita expansiunii prea mari, universul se va racii la temperatura de -289 de grade si dupa aia el se fa dezintegra particulele de atomi for fi imprastiate datorita faptului ca universul creste in viteza expansiunii.
Cred ca team lamurit.

| fuzzer a răspuns:

Pentru ratiunea naturii umane, universul chiar este infinit. Doar apar peste noapte tot felul de teorii, fizicieni, si oameni de stiinta cu o inteligenta lucida, dar nu sunt in stare sa explice acest fapt, lucru ce arata ca nu ne este accesibil, sa avem informatia aceasta.

Tot ce se spune e la modul ipotetic, chiar si teoria cu big-bang, nimeni nu te poate asigura cu exactitate, ca acest fenomen chiar a existat.

Universul are multe secrete, si se pare ca multe dintre ele, nu se "lasa" deslusite de catre fiinta umana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu e infinit dar e in continua extindere.

| Diamondnsr a răspuns:

Nope universul este infinit.Asa cum noi suntem infiniti, noi nu suntem finiti suntem infinit asta inseamna ca nu avem creator si nu suntem creati infinitul nu are inceput si nici sfarsit el continua fara sa se opreasca niciodata.Nu avem creator iar universul este infinit pentru ca fiecare are un univers al lui exista infinite de unvierse deci atunci rezulta ca unviersle sunt infinite asa cum si noi suntem infiniti.Este greu de sups dar dumnezeu este tot chiar si noi asta nu inseamna ca el ne-a creat noi suntem la randul nostru dumnezei creatori ai universelor noastre.

Întrebări similare