| Licuriici a întrebat:

Voi de ce credeti in Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| MeScorpion a răspuns:

Pentru ca toata lumea o face, efectul de turma si datorita bibliei.
Ar mai fi un motiv pentru. ca dzeu in perceptia oamenilor reprezinta partea buna a lucrurilor care ii iarta, ajuta si izbaveste.
Dupa parerea mea lui Dzeu i se acorda prea mult credit pentru. tot ce se intampla bun in lumea asta dar poate ca ce se intampla bun e din cauza "existentei" sale. Si in plus biserica te stoarce de bani frate si in plus banii bisericii nu sunt impozitati, ganditi-va idiotilor cati bani fac smecherii pe naivitatea voastra. Am si eu o intrebare pentru. credinciosi in legatura cu postul pastelui.Credeti ca lui dzeu ii pasa ce bagati voi in tractul digestiv?

25 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca El este Creatorul universului si al nostru.Pentru ca asculta rugaciunile, si ne raspunde la ele.Pentru ca El locuieste si in inima mea.El imi da pacea Sa care intrece orice pricepere.Ma mangaie cand sunt intristata.El ma ajuta cand sunt la incercare.Prietenii m-au parasit, dar El niciodata.El mi-a pregatit un loc in cer.A pus in inima mea siguranta mantuirii. DUMNEZEU EXISTA.Cine Il cauta, Il va gasi.Curand El va reveni si ii va lua pe cei ce cred si traiesc ca adevarati crestini.Iar ceilalti vor merge cu cel rau in iad.Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ci intoarceti-va la Dumnezeu care nu oboseste iertand!

| Vizitiul a răspuns:

Eu nu cred. Dar ma crezi ca majoritatea dintre ei cred doar pentru ca x si y cred si ei?

| cristi202 a răspuns:

Daca Dumnezeu nu exista, de ce ne gindim atit la El? De ce si atitea intrebari aici pe TPU? Vorbim despre lucruri care exista, concrete (mere, pere, etc), sau care ar putea exista (extraterestri), nu despre lucruri care nu exista. E un singur argument. si sunt multe altele. Argumentul meu e ca El se implica in vietile oamenilor, ca Lui ii pasa de vietile oamenilor. Am vazut asta clar in viata mea si a altora.

| wales a răspuns:

Cum sa nu cezi in Dumnezeu cand El te-a iubit primul:
'' Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.''. Romani 5:8
'' Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.''.1 Ioan 4:9, 10.

| wales a răspuns:

Draga ania'

Scuza-ma din greseala am votat ce nu trebuie, eu personal nu votez pentru nimeni '' stupid '', chiar daca nu sunt de acord cu ce scrie.Inca odata te rog sa ma ierti.

| danut a răspuns:

Pentru ca Cel ce ne-a creiat a pus ACEST gand in noi, chiar daca vrem sau nu.

| DorelSudoru a răspuns:

"Oameni cauta o portita sa se minta si atunci cand gasesc o oportunitate profita."-cedry2k
Fiecare are tendita sa creada in ceva mai puternic care face bine...dar mai gandeste-te...
P.S Nu cred

| ania a răspuns:

Asa mi-a spus El ca exista si relatia cu El imi confera directie si sens in viata.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

În primul rând, mi se pare că ai pus o întrebare foarte bună. Nu ştiu dacă ai pus-o în batjocură sau din nevoia de a auzi argumente plauzibile. Întotdeauna am considerat că trebuie să argumentezi dacă îţi place ceva, sau dacă crezi în ceva... Dacă nu eşti capabil să dai argumente satisfăcătoare, credinţa ta nu înseamna nimic pentru mine.
Şi, sinceră să fiu, nimeni care a raspuns aici n-a fost capabil să-şi argumenteze credinţa.
Gen: " Cred în Dumnezeu pentru că exist." sau " Cred în Dumnezeu pentru că este creatorul.bla,bla,bla."
Şi, unde este dovada? Dovada credinţei voastre este o carte? O carte scrisă acum mii de ani? O carte modificată de Vatican, care prezintă numai tot ceea ce este bun şi toate cele? Asta e baza credinţei voastre? O minciună?
Probabil că aceşti "Oameni ai Credinţei" trăiesc după premiza.că adevărul adevărat este întotdeauna neverosimil, aşa că este nevoie de o minciună pentru a face adevărul verosimil. O premiză care ne reprezintă total, dar nu pe toţi.
Întreaga lege a existenţei umane constă numai în posibilitatea pentru om de a se închina în faţa a ceva infinit de măreţ. Lipseşte-i pe oameni de aceasta posibilitate de a se închida in faţa acelui ceva infinit de măreţ, şi vor muri pradă disperării.
Oamenii care cred în Dumnezeu nu vor argumenta niciodată această credinţă, aşa că este ilogic să-i întrebi pe ei, cei care nici măcar nu citesc Biblia, dar o ţin sus şi tare că ei cred şi alte vrajeli de genul.
Şi ştii de ce nu vor argumenta? Pentru că, vezi dragă... dacă te întrebi în legătură cu Dumnezeu, înseamnă că nu eşti credincios. Asta zice Biserica, asta zic profi de religie şi toată lumea.
De ce crede toată lumea în Dumnezeu? Pentru că toată lumea crede în El. Toată lumea crede în El, pentru că toată lumea crede. Efectul de turmă, de bisericuţă, de tot ce vrei tu. O legiune.si cei care au citit Biblia, pot găsi ironia în asta
Ce-i care nu o mai fac, nu mai cred în Dumnezeu, sau cei care se întreabă, sunt în cârdăşie cu Diavolul şi alte prostii de genu.
Mă rog, sunt foarte multe de spus, numai că nu prea îmi mai ajunge timpul. xD

| Skylar a răspuns:

@ shnako e stupid cum se aprinde becu asa dintr-o data? inseamna ca nici nu ai idee in ce lume traiesti si ce potential are universul...

| Chris a răspuns:

Pentru ca de fiecare data cand ii cer ajutorul, El imi raspunde, intr-un fel sau altul. Mereu!

| Chris a răspuns:

@raym0nd, dar stiu ca te-ai ofticat rau. Obisnuiti-va ca oamenii sunt diferiti, si chiar daca au opinii diverse, asta nu inseamna ca unul sau altul are dreptate. Fiecare crede in ce si cine vrea, atata timp cat nu aduce niciun prejudiciu nimanui, nu inteleg care e problema ta. screw you, loser

| mgtow a răspuns:

Pentru ca exista si ne este alaturi.

| Pomar a răspuns:

@shnako dumnezeu nu spune nimic logic, doar aiureli fara cap si coada care nu au nici o logica.
Nu cred, in general oamenii cred eaorece le este frica si se simt mai bine daca simt ca cineva ii apara; aiureli pentru cei slabi...

| AlxMro a răspuns:

Prin intrebarea ta, tu expui un sentiment de nesiguranta. "Fericiti voi fi cei ce voi crede ceea ce nu au vazut" Dumnezeu exista in noi toti, prin faptul ca tu acum citesti acest "mesaj" se datoreaza lui Dumnezeu, si daca vrei crede cu adevarat in El si te vei ruga in fiecare seara cu credinta din inima, iti vei da seama de acesti lucru!

| WeeD a răspuns:

Pentru ca mi-a dat sansa sa exist.
Cei ce cred, stiu despre ce vorbesc.

| NoKidding a răspuns:

Pentru ca asa sunt invatati de mici fiecare, nu sunt lasati sa decida ei atunci cand incep cat de cat sa gandeasca. De cand sunt mici le baga in cap chestia:" nu face cutare lucru ca te vede doamne doamne ". De ce nu se baga in scoli "ora de big-bang" in loc de "ora de religie"? Religia e bagata cu forta in cap.
Bai @Chris, sau fata...ce'oi fi, daca te nasteai pe o insula si nu era nimeni sa te invete de mic cu Dumnezeu, la cine mama masi te rugai tu si iti raspundea?

| ZEU93 a răspuns:

Eu cred in el, asa ma simt in siguranta, ma face o persoana mai buna aceasta credinta pentru ca incerc sa ajut oameni si ma motiveaza sa ajung ceva in viata fara sa insel sau sa fur.

| Licuriici explică:

@Schmuky In Biblie Zice Clar Ca Nu Suntem Singurele Fiinte! happy

| shnako a răspuns:

Pentru ca sa crezi ca universul a aparut asa, din senin, e stupid. Deocamdata, Dumnezeu e cea mai logica explicatie care exista.

| DenisaAvram a răspuns (pentru shnako):

Si Dumnezeu nu a apărut din senin?

| Schmuky a răspuns:

Nu cred in D-zeu, din mai multe motive, dar cel mai important este acesta: in biblie scrie ca D-zeu neo facut "dupa chipul si asemanarea lui" => NOI suntem singurele finte in viata din tot Universul... asta nu pot so cred!

| pufarin1 a răspuns:

Tu de ce crezi in iubire?

| corina171 a răspuns:

Fiecare trebuie sa creada in ceva mai puternic decat el.

| toxik_9386 a răspuns:

Pt ca exist, eu nu prea merg la biserica dar cred cu tarie in Dumnezeu.

Întrebări similare