| NicaAlex1983 a întrebat:

Ajutor! Toate fisierele din intregul sistem au fost criptate! Am reusit sa opresc virusul insa fisierele au ramas criptate! Ce fac ca sa le decriptez? Am incercat sa le recuperez prin system restore point dar la cele importante nu am salvari anterioare!

Poza: https://postimg.org/image/5n4tfr4yf/

9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Sterge tot si treci pe Linux.

| danutzu96 a răspuns:

Nu mai ai ce sa faci. Nu te lua dupa astia care zic ca se pot sparge, virusii noi cripteaza pe 2048 biti (cripto Wall 3.0, cryptolocker.), iti ia secole sa le spargi. Din pacate nu mai ai ce face, singura metoda e sa le platesti bulangiilor cheia, dar nu esti sigur ca o sa o primesti. Pe viitor fa backup periodic, si cum sa mai zis treci pe linux.

| danutzu96 a răspuns (pentru danutzu96):

PS: Nu tu ai oprit virsul, el se autodistruge când termina treaba, adica când crpteaza toate fiserele de tip arhia, text, document, video, audio, poze ...etc, dar este destept facut si nu se atinge de fisierele sistemului.

| DryIce a răspuns:

sad imi pare rau. Nu poti decripta repede (depinde in cati biti a criptat si ce tip de criptare e). Dureaza 20 ani cel putin. Nu le plati lor cei 20k euro pe fisier sau cat iti cer. Mai bine platesti 10k la o ferma de placi video (se gasesc online) si fa-le crack la toate fisierele sa le decriptezi. Iesi mai ieftin asa si mult mai repede, poate reusesti in cateva zile sa recuperezi. Eu nu am intampinat problema (nici nu sper) si nu stiu ce fel de hash are criptul. Daca merge in cele prezentate de cudahashcat te-ai scos poti face crackul singur acasa cu cateva gtx1080, daca nu, metoda clasica si inceata cu cpu si platit la ferme online. Eu zic sa uiti de ele si sa le faci din nou. Pe viitor ai grija ce site-uri vizionezi, 90% sunt phishing.

| NicaAlex1983 explică (pentru DryIce):

Si cum fac crack la toate fisierele?

| NicaAlex1983 explică (pentru DryIce):

Cum fac crack la toate fisierele?

| DryIce a răspuns (pentru NicaAlex1983):

Eu ti-am zis in mare cum si ca se poate crackui. De fel de hash are ea si biti e alta poveste. Daca (desi n-ai de unde stii) e in maxim 192 biti se mai poate sparge in cateva saptamani folosind supercomputing (ferme). Metoda cu placa video e revolutionara, un gtx 1080 singura face cate 250 procesoare i7 (8 threads) la putere, practic chestia de 5 pe 15 cm face cat 250 de calculatoare happy daca ai 50 de gtx 1080 ai o superputere de crack. Fa calcule ca ea sparge cu 50 milioane de coduri pe secunda (fata de 1 singur i7 ce face cu 200, 000 coduri/s) daca ai 50 placi ai 2500 milioane (2, 5 catraliarde) de coduri pe secunda putere. Practic cu 50 gtx 1080 spargi in 1 saptamana codare pe 1024 biti. Bafta. Eu atat am de zis si atat stiu.

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

50 placi costa 50, 000 euro, mai ieftin iesi sa platesti cheia criptarii.