Mult mai repede.Am testat un sistem cu SSD. Aplicațiile se deschid aproape instant, datele se copiază mai repede vs pe un hard disc, și tipul de boot este mai scurt cu vreo 1-2 secunde vs un sistem ce are hard disc.
Deci da un SSD de 120 Gb face toți cei 350 Ron cât costă.Și merita și mai mult daca ai un laptop că asta îi va da o autonomie și de 6 ore în coxare fără milă, versus 2 ore cu un hard disc.de ce? Simplu.Nu mai are ce să consume curent.motorașul hard disc-ului consumă foarte mult curent deoarece se învârte tot timpul.Succes
Cum HDD-ul meu se cam stinge(e cam evident, pana si Morrowind sacadeaza, asta in conditiile in care acum cateva luni jucam bad company 2 la medium pe un amarat de pentium 4, sacadarile enervante aparand doar in anumite momente).De fapt, nu numai jocurile, ci PC-ul in general.Se blocheaza, HDD-ul scoate zgomote "ciudate" si "caraie" mereu.Am reinstalat windows, am dat scanari, nu am virusi.
Acum vreau sa cumpar un SSD de 120GB.Ce zici? Pana imi iau alte componente se vor simti diferente in jocuri precum AC2 pe un P4 3,00 GHz HT, 3GB RAM DDR2 si o Asus 440GT 1gb GDDR5?
Problema este chiar hard discul în cazul tău, care e cam pe moarte datorită badurilor logice i baduri ce provin de la aplicațiile și Windows-ul descărcate din surse ilegale ca fileListe și altele similare, unde se sție că este numai soft modificat, adică contrafăcut cu viruși ce distrug hard discul, iar acum au devenit baduri fizice din cauza că nu au fost tratate la timp cu programe speciale ce realocă și repară aceste tipuri de bad-uri.Cu resoftarea ai adâncit problema, adică ai crescut numărul de sectoare bad pe hard disc că Windows-ul fiind mai prostanac se instaleaza și pe un hard disc defect, distrugând-ul mai tare.
Diferențele se vor simții mai ales dacă optezi pentru unul ce este pe acealși tip de SATA(exemplu SATAII în magistrală de SATA II), dar procesorul este cam lentuț. Dacă nu ma înșel nu e dual core.Deci înnainte de a investii în SSD recomand un upgrade la un dual core, chiar de el Intel core 2duo(unul seconđ e până în 200 RON fără OC desigur; vezi pe okazii) și după upgrade-ul ăsta recomand SSD-ul.Desigur acuma un hard disc pe SATA și dacă e second va devenii proritatea daca te hotărăști să faci upgrade la CPU. Unul second de 160 de Gb îl scoți lejer la 100 ROn pe SATA II(oricum nu se simte că e sata II sau I, numa la SSD se simte diferența)
Vei căpa de Bad-uri fizice în urma șocurilor mecanice(lovituri, atingeri ale acului de citire pe platane, dilatări-contracții al platanelor, din cauza căldurii excesive, etc), dar în schimb SSD-urile au un număr de scrieri-citiri limitat, la fel cum au stkurile USB, dar de regulă îs așa de multe de te plicitsești de el.Cu badurile doar cu cele logice, cele fizice vor devenii istorie, la care se adaugă o scădere a consumuui de energie electrică, că motorul ce învârte platanele hardului va dispărea o dată cu acesta
Depinde de SSD, variaza de la 3 la 6 ori mai repede fata de un hard cu 7200 rot/min. In principiu merita, nu se uzeaza ca hardul, nu se incinge, consuma mult mai putin curent, e mult mai rapid, e complet silentios etc.
Da este mai mult decat bun ssd-u se misca aproape de doua ori mai rapid decat hdd, pentru ca nu mai consuma curent