| Raluca2814994 a întrebat:

BUNa, am strans ceva banuti. 4000 lei, vreau sa achizitionez o placa video rx 9070 xt, dar am un i5 14400f.
sursa 859 w gold ddr6
trebuie sa schimb si procesorul? credeti ca este prea slab pentru rx 9070 xt? numai am bani si de procesor, da-ia intreb laughing

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Dacă vrei să verifici compatibilitatea dintre placa video și procesor pentru a evita un bottleneck (adică atunci când unul dintre componente limitează performanța celuilalt), există câteva site-uri excelente care îți pot face o analiză rapidă:

PC Builds Bottleneck Calculator
Introduci modelul procesorului și al plăcii video,
alegi rezoluția care o vrei (depinde și de monitor))
Primești un procent estimativ de bottleneck și recomandări.

Bottleneck Calculator IO
Folosește AI și date din benchmark-uri reale.
Îți oferă scoruri de compatibilitate și sugestii de upgrade.
Poți simula scenarii de gaming, streaming sau editare video

BottleneckCalculator.to
Analizează performanța în funcție de jocuri specifice.
Îți arată FPS estimativ și cât de echilibrat e sistemul tău.

| gabicoo a răspuns:

Cu banii ăia îți iei un laptop nou destul de bun.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Raluca, citeste-ti mesajul meu ce ti l-am dat via privat aici in TPU. Stai cuminte cu banii si nu te aventura in ceva tehnic in calculatoare. Trebuie sa stim in special ce model de placa de baza ai si de cine este fabricata (Asus, GigaByte, MSi, sau AsRoCK) - daca stim asta putem pune PC-ul tau in maxim de configuratie ca performanta care poate accepta placa de baza si o sa ai un PC bun si puternic fara probleme. Te putem ajuta si nu ramane decat sa ne contactezi pe adresa noastra oficiala de @mail: LagunaBlueMusic@Gmail.com - Putem sa iti facem si o vizita in videochat daca ne dai in privat pe ce site esti si oferim si tokens de ce nu, nu multi ca te inveti cu banii apoi...

| anonim3455834590489340 a răspuns:

Mai bine ia-ti barbat si iti cumpara ala si cu aia mai bine megti pe publi24 acolo se fac bani bfttt pup