| Steasclipitoare12 a întrebat:

Bună. Ieri am primit pe Facebook un link. Credeam ca este un videoclip. Am întrat pe el și m-am conectat cu email-ul și parola de la Facebook. Un pic mai târziu au fost trimise la o parte din lista mea de prieteni acel link. Am văzut ca ceva e dubios și am schimbat repede parola de la Facebook. Pana acum nu s-a mai întâmplat nimic. Oare am vreun virus? Am scanat dar nu îmi arata nimic...

6 răspunsuri:
| cfrtobias a răspuns:

Poate scanezi cu malwarebytes

| gabrielcumva a răspuns (pentru cfrtobias):

Nu e virus este doar un site care l-au facut sa arate ca Facebook login ca sa ii ia contul.

| Vntulalb a răspuns:

Un virus, un malware, un... un ceva. Mai scaneaza cu mai multe programe.

| Benny09 a răspuns:

Am pățit și eu. Însă nu să trimită link, sa îmi intre în cont cu totul. Învață să nu mai accesezi toate linkurile dubioase. Și activează autentificare în doi factori. Este ok dacă ai schimbat parola și deconectat celelalte sesiuni. Eu am pățit sa îmi blochez și contul. Cont pe care îl am de 10 ani pentru că, deșteptul de mine, m-am luat după un indian obosit de pe YouTube și am descarcat o aplicație gen "auto like" și primeai like de la alții. Waw, fericire pe moment. Numai ca odată conectat la acea aplicație, primeai like atunci când cereai. Însă și tu ofereai like-uri altora chiar și comentarii, toate acestea făcute fără acordul tău. Totul a fost ok, pana m-am trezit cu contul blocat "că s-a detectat o activitate suspectă în cont" și pentru securitatea mea, l-au blocat. Nu au blocat pentru ca l-a spart altul, au blocat pentru ca s-a părut dubios numărul de like-uri pe care îl lăsăm eu altora prin acea aplicație virus. Au cerut din nou copie CI, cu toate ca am confirmat identitatea în anul 2014. Mi-au deblocat contul, însă 1 lună nu am putut aprecia, comenta, posta, etc. Fiind blocat la aprecieri, și aplicația virus a fost blocată. După 1 lună a reînceput calvarul. În jurnalul de activități apăreau aprecieri pe care eu nu le dădeam și de frica sa nu iau din nou Block, le ștergem. Însă apăreau multe, chiar 400 like/zi. Și am început să caut soluții, cum să scap de "virus" din cont. Problema era din aplicații și site-uri web, acolo se infiltrase aplicația și rămânea activa și după ce am găsit aplicația salvata acolo, am eliminat si scăpat de calvar. Dacă nu se rezolvă problema, cauta și tu în aplicații și site-uri web ( din setări) și orice aplicație dubioasa vezi, delete repede.

Apoi anul trecut în timp ce eram în carantină, acasă, stare de urgență, plictisit rău, m-a mâncat in partea dorsală să instalez o alta aplicație de gen gândindu-mă că, în caz de ceva, acum știu unde sa găsesc problema : în aplicații și site-uri web, cică. Am instalat, logat pe ea, apoi am primit niște like-uri și "ador" care după 1 săptămână s-au șters singure. straight face mda, iar când am șters aplicația și vrut să șterg si autorizația de acces la cont din aplicații și site-uri web, ia aplicația de unde nu-i. Acolo nu apărea, dar ca apreciam postările altora apărea. Și nu îmi era ciuda dacă erau români, dar numai mexicani și indieni. Din cauza numărului mare de aprecieri din nou m-am trezit cu contul blocat, din nou CI la Facebook dar de data asta nu m-au blocat 1 lună, doar 1 zi. Însă tot apărea ca apreciez pe alții, nu mai știam cum să scap. straight face apoi am schimbat parola și de atunci rămas bun. De asta zic, ai grija ce instalezi, pe unde te loghezi ca e plin de toată porcăriile care pune stăpânire pe cont ca un virus. Iar când s-a întâmplat să îmi intre cineva în cont, asta după ce am descarcat aplicație 8 Ball pool fake și am introdus datele acolo.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Imi poti trimite link-ul sa iti zic daca problema vine de aici sau nu?

| gabrielcumva a răspuns:

Este clar ca ai intrat pe un Facebook fals si tiau luat contul, aceasta este o metoda de scam destul de inteligenta dar usor de evitat daca stii ce faci. Tiasi recomanda sa stergi linkurile pe care persoana care tia luat contul prietenilor tai ca ei sa nu pice in acest scam.