| Pantofidincaramida a întrebat:

Mi am cumparat un laptop nou am dat 2000 de lei pe el. Vreau sa stiu de ce pe google play nu merge sa instalez aplicatii, jocuri etc. Am cont la magazin play si imi spune ca nu exista dispozitiv. Cum fac ca laptopul sa se recunoasca. Am umblat pe el o gramada dar degeaba. Eu vreau sa ma mai uit pe net la filme si nu vreau sa iau virusi. De aceea vreau sa imi instalez un antivirus gratuit de pe google play. Ma ajutati va rog eu mult. Dau funda.si imi plus imi arata telefonul meu si in loc sa se instaleze pe laptop s-a instalat pe telefon. Am cred acelasi cont. Imi apare mereu numai telefon ca sa instalez pe el.

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Aplicațiile din Google play sunt făcute să meargă numai pe telefoanele mobile care funcționează cu sistem de operare Android. (Android este făcut de Google).
Iar laptopul tau funcționează cu sistem de operare Windows 10. (Orice tip de Windows este făcut de Microsoft).
Android și Windows sunt sisteme de operare diferite.
Aplicații/programe pentru laptop (adică pentru Windows) găsești aici: https://www.microsoft.com/ro-ro/search?q=antivirus

Ca și în Google play, și în magazinul Windows de la Microsoft găsești aplicații gratuite dar și cu bani.

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar Google Play este legat de Android happy Poti sa instalezi unele aplicatii, insa iti trebuie un emulator.

Dar sunt sigur ca nu al asta te-ai referit.
Aplicatiile de pe laptop, difera de cele de pe telefon. Daca vrei jocuri, poti incerca sa descarci de pe Steam, Epic Games sau ceva online de pe alte site-uri. Sau sa cumperi jocuri pe PC si sa le instalezi.

Numai bine!

| Impersonal a răspuns:

Ce laptop ai cumparat de vorbesti de Google Play?! Un Chromebook?

| Pantofidincaramida explică (pentru Impersonal):

Buna. Laptopul meu se numeste weigo. Este un notebook asa scrie pe cutie.

| Impersonal a răspuns (pentru Pantofidincaramida):

Deci nu este un Chromebook.
Laptopurile lucreaza diferit, sunt si ele calculatoare precum smartphoneurile, dar sunt mai bine optimizate si mai puternice pentru munca, jocuri, etc. pe sisteme de operare dedicate, cu programe dedicate sistemelor de operare respective.

Inainte sa incep, da, este posibil sa rulezi Android pe un laptop, insa ca sa-l instalezi iti trebuie nitica pricepere si indemanare, caci procedura este cam complicata. Spre deosebire de Android, sistemele de operare indragite de planeta: (distributiile) linux si Windows, sunt concepute sa fie instalate mai usor, in special Windows.
Fapt pentru care ne impartim in arhitecturi, compatibilitati, sisteme si ecosisteme.
Pe scurt, pe Windows nu poti rula nativ aplicatii facute sa ruleze pe oricare alt sistem si viceversa.

Daca vrei sa rulezi aplicatiile respective, fie incerci chichita cu Windows Store, daca companiile care fac aplicatiile respective s-au gandit sa le bage si pe Win, daca nu, poti intala o masina virtuala unde poti instala Android, desi procedura este ineficienta, iar sistemul asta intr-un VM se misca oribil. Alte optiuni nu ai.

| Wr3nch a răspuns:

laughing) Nu poti instala aplicatii de telefon pe un laptop baiatul meulaughing Nu stiu de unde ai inteles tu ca se poate, dar ai inteles gresit. Iti trebuie programe de pc, antivirusuri is destule, ai avast, bitdefender, etc.

| Wr3nch a răspuns:

Daca vrei sa te joci sau sa foloesti aplictii de telefon sunt emulatoare cum e BlueStacks sau Nox. Dar un antivirus rulat in emulator e inutil, in caz ca voiai sa intrebi asta.

| florin926481f a răspuns:

Jocurile si antivirusul le iei de pe net, nu ai un magazin special unde sunt toate

| sawareekh a răspuns:

E laptop, nu telefon.