| alexionut1000202 a întrebat:


Am achizitionat de curand o placa video ( https://www.pcgarage.ro/......128-bit-1/ ) si un monitor ( https://www.pcgarage.ro/monitoare-led/asus/vp228de-215-i nch-5ms-black/ )
Problema sta in felul urmator :
la monitor am doar intrare vga, iar pe placa video am 3 iesiri : display port, hdmi si dvi-d
In momentul de fata dispun doar de un cablu vga-vga (venit cu monitorul ). si am achizitionat un adaptor dvi-d ( dual link )- vga ( se potriveste la mufe perfect, dar cand pornesc pc-ul cu acest cablu, pe monitor primesc mesajul : "no signal vga "
Adaptor : ( https://www.emag.ro/......DXT7GKBBM/ ) exact ca acesta, doar ca nu l-am achizitionat de pe eMAG.
As vrea sa imi spuneti ce adaptor as putea achizitiona de la dvi la vga (insa mare atentie la mufa, am doar o liniuta, nu si cei 4 pini de langa acea liniuta ) cred ca o solutie ar fi dvi-d (single link ), dar nu ma pricep in domeniu si am nevoie de parerea voastra. ( dvi-d single link cred ca e mufa care in loc de cei 24 e pini are 18, adica lipsesc 2 randuri pe mijlocul mufei ).
O alta solutie cred ca ar fi un adaptop hdmi-vga, insa acesta se invarte pe la 100 lei si as prefera ceva mai ieftin.
Astept si alte pareri ( de ce nu functioneaza adaptorul pe care il detin ) sau (daca as lua un adaptop dvi-d(single link) -vga, problema s-ar rezolva? ( sa apara imaginea transmisa de placa video pe monitor )

2 răspunsuri:
| alexboss2020 a răspuns:

Greseala ta e ca ti-ai luat doar monitor cu VGA, de ce ai facut asta? Puteai sa iti iei un monitor mult mai bun care sa dispna de DVI si HDMI si nu mai aveai nici o problema, mai ales ca tu chiar daca iti iei un adaptor e posibil sa nu iti mearga sau daca merge sa se vada mai uratel nu te gandi ca daca ai luat un adaptor DVI-D se va vedea ca pe DVI tot ca un fel de VGA va fi! Schimba monitor e slab cu altul, returneaza-l sau daca nu vrei sa faci asta ia-ti un cablu HDMI-VGA dar s-ar putea ca sa nu iti mearga!

| MortalX a răspuns:

Nu iti recomand adaptoarele DVI-VGA pentru ca de cele mai multe ori nu functioneaza (si chiar daca merg, adesea apar probleme si erori). Inafara de HDMI-VGA nu prea exista alta solutie, pentru ca de la cele mentionate mai sus niciodata nu stii la ce sa te astepti happy