| leopardul92 a întrebat:

Am și eu o problema cu windows 10. Nu prea știu cum sa explic exact, am instalat 3 versiuni de Windows 10, ce-i drept luate de pe net, dar fiecare windows mi se strica, îl instalez, toate bune și frumoase pana la primul restart, după pur și simplu se strica. Cu primul windows 10 a mers o săptămână, totul bine pana la un moment dat cand mi s-a blocat laptopul și i-am dat un shut down forțat de la buton, de atunci face figuri. Am un laptop Asus, pe el scrie ca merge cu windows 10, deci nu cred ca asta ar fi problema. De la hard se aude un zgomot, un hărâit, l-am dus odată la reparat, la garanție, acum se aude iar, probabil ca asta este buba lor, dar oare sa aibă legătură problema de la Windows cu hârâitul hardului?

14 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Dacă acel hârâit nu se aude ca și cum ceva ar bate, e normal, așa sună un HDD.
Cu Windows-ul. Dacă știi că ai „luat" sistemul de operare de pe file liste atunci știi deja că ai făcut o alegere proastă, și știi deja că ai avut mare noroc că nu ți-ai belit laptop-ul cu vreun virus ce migrează în BIOS, sau hdd.
Daca ai folosit versiunea oficială atunci setează din BIOS din modul UEFI în Legacy, apoi formatează hardul în NTFS nu GPT, folosește rețeaua de internet, lasă UPdate-urile active, că mai ales primele sunt vitale pentru stabilitatea sistemului de operare(lasă-i pe restul să le oprească că nu-s calculatoarele tale) și asigură-te că driverii se instalează prin Automatic Updates(99% singur vin prin automatic updates, la fel ca la Windows 7 și 8, dar cum roimânu încă confundă Windows 10 cu Xp-ul iese ce iese)

| leopardul92 explică (pentru DeyCj):

Haraitul ala se aude ca și cum ar cădea niște mici pietricele pe o tabla, Windows-ul l.am luat de pe net și cred ca ai dreptate, s-o fii dus prin bios. Mulțumesc pentru sfaturi.

| Evolution a răspuns (pentru DeyCj):

Eu iau windowsuri de acolo de cam prin 2011 si nu am avut niciodata probleme cu un virus care migreaza in BIOS sau chestii de genul laughing)

| Evolution a răspuns:

In primul rand verifica daca ai toate driverele instalate, in al doilea rand dezactiveaza update-urile.
Ai formatat hard diskul inainte sa pui windowsul?
Daca nu te pricepi sa instalezi un windows "ca la carte", eu zic sa chemi pe cineva sa iti arate cum se face calumea si sa iti explice sau sa te uiti pe Youtube.

| leopardul92 explică (pentru Evolution):

Am formatat hardul, am ceva experienta în a formata laptopul, am lucrat cu windows 7 și windows 8, doar ca în windows 10 sunt nou, este prima oara când îl folosesc, timp de o săptămână nu am avut probleme, acum după un restart forțat a început sa facă figuri, inclusiv cu Windows-ul (10) pe care l.am instalat în urma cu o săptămână. După fiecare formatare am aceeasi problema. Șterg tot de pe hard, se instalează Windows-ul fără probleme, dar cum ii dau restart, încep erorile și îmi zice ca s-au șters fișiere din Windows și sa ii dai repair și a.s.m.d. Bineînțeles, dau repair dar nimic și o iau de la capăt cu formatarea. O sa încerc sa opresc update-urile și sa instalez drivere, mulțumesc de sfat.

| leopardul92 explică (pentru Evolution):

Da, am reformatat hard disk-ul, am ceva experienta sa reformatez, doar ca am lucrat cu win 7 și win 8, in win 10 sunt nou, este prima oara când folosesc. O sa încerc sa opresc update-urile si sa instalez drivere(dar driverele nu trebuie sa se instaleze singure, din câte știu începând cu win 7 se instalează singure). Mulțumesc de sfat.

| BostanDaniel1974 a răspuns (pentru leopardul92):

Nu toate se instaleaza singure dar tu daca reusesti sati instalezi windowsul corect poti sa le instalezi si dupa aia cu un program care ati cauta singur driverele care lipsesc bafta

| leopardul92 explică (pentru BostanDaniel1974):

Mulțumesc. Voi încerca.

| Evolution a răspuns (pentru leopardul92):

Vezi ca poti intra pe site-ul oficial de la Microsoft si sa downloadezi windows 10, il iei original si cand il instalezi bifezi ca nu ai licenta si il poti folosi 30 de zile. Dupa ce instalezi versiunea oficiala opresti update-urile si programele care nu ai nevoie (vezi ca update-urile sunt mai greu de oprit, trebuie sa le dezactivezi din services.msc ) si iti iei un activator de pe net si cam aia e.
Eu am windows 10 cam de 2-3 ani (sper sa nu ma insel) si nu a fost nevoia sa il reinstalez niciodata. II mai fac anumite update-uri cateodata care le consider eu importante (imi fac un restore point inainte, in caz ca mi se blocheaza sau se misca aiurea, dau restore point si imi readuce totul ca si inainte de update ).

| leopardul92 explică (pentru Evolution):

Mulțumesc pentru sfat.

| shannygelu a răspuns:

Schimba hardul

| BostanDaniel1974 a răspuns:

Cand instalezi un windows trebuie sa stii mai intai daca ai toate driverele daca treci de la 8.1 la 10 nu faci direct trecerea dar la tine e problema cu hdd ce sa zic incearca sa-l instalezi de la zero fa-ti un stick butabil cu pover iso

| leopardul92 explică (pentru BostanDaniel1974):

Ok, mulțumesc. Am sa încerc și asa

| Fanibu a răspuns:

Aici e cheia, adica poti face un stick bootabil si reinstalare pe curat.
https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10