| UpSideDownSix a întrebat:

Bună ziua, mi-am luat un nou PC de pe PC Garage (PC Gaming ZMEU Plus Black Friday Edition, să fiu mai precis) și am o problemă. PC-ul nu folosește cpu-ul în jocuri, doar placa video. Asta face jocurile să meargă mai rău decât trebuie și este destul de frustrant.

Și dacă îmi puteți spune cum să activez virtualization din bios că nu gsesc obțiunea.

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nvidia de exemplu din panoul de control pentru anumite aplicatii ai posibilitate sa alegi daca sa foloseasca GPU adica placa video sau CPU-procesorul!
Ma refer la setarile din Nvidia Control Panel mergi 3D settings apoi la tabul Configure surround, PhysX > PhysX settings ai 3 optiuni Auto-select, Nvidia xxx (placa ta video), CPU (procesorul)

Este posibil si la AMD sa fie cam la fel pentru cine are placi video de la ei, doar AMD copiaza tot ce face Nvidia

| flixbuster a răspuns:

Vezi asta pentru Virtualization:

https://www.youtube.com/watch?v=Qvic3DjC93o

| carevaescu a răspuns:

Depinde și de joc, dar majoritatea jocurilor simple nu prea folosesc cpu-ul, așa că vei vedea întotdeauna procente foarte scăzute de utilizare la el.

Placa video este cea care trebuie să traga cel mai mult, dar din nefericire nu este una foarte capabilă. cel mai bine intri în setările jocului și reduci calitatea grafică a acestuia.

Cât despre bios, dacă nu găsești opțiunea de virtualizare pe nicăieri, atunci înseamnă că nu poți face asta. Dacă ai noroc, poate găsești un bios upgrade, deși șansele sunt foarte mici