| vivian63 a întrebat:

Credeți că ChatGPT ar putea deveni un instrument util în educația elevilor sau există riscul să înlocuiască efortul personal?

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Există riscul ca toți idioții să înceapă a se crede academicieni și profesori universitari.

| Frank51 a răspuns:

AI-ul este un instrument mega folositor dar încă nu este pe deplin înțeles. Așa cum acum nu știu cate sute de ani oamenii curățau covorul cu peria, apoi s-a inventat aspiratorul, și terminai foarte repede de aspirat, sau cand s-a inventat calculatorul( cel pe care faci operații de adunări înmulțiri), și nu mai trebuia să faci calculele pe foaie, fiecare progres tehnologic are niște avantaje si dezavantaje și fiecare om poate fructifica sau nu tehnologia din prezentul lui.

Deci da, clar, orice fel de AI poate fi fructificat pentru orice fel de domeniu existent.

| ReddY25 a răspuns:

Risc ridicat să înlocuiască efortul

| LisaJulie a răspuns:

Cam își fac temele nonstop cu el deci nu!

| angel6lust a răspuns:

Depinde.
În școala românească/ungurească n-ar merge, că în ambele limbi scrie ca dracu`, în engleză scrie ceva mai ok.
Nu cred că vor putea învăța istorie de pe el, că nu vrea să scrie despre Holocaust și Cruciade că e ` discriminator` (ioii nu știam!).
Și-apoi te miri că om avea oameni care habar n-au de, nu ș`, pogromul din Iași sau revoluția din '89.
Asta cred eu.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Când foloseşti chatGBT, eu zic că există acel risc care e sigur că va înlocui efortul personal, pentru că toată lumea e tentată să îi facă altcineva treaba decât să se mai chinuie el să îşi rezolve singur ce are de rezolvat.