| TamplaruAnisoara a întrebat:

Daca activez WI-FI îmi apare "conectat la Unknown ssid". Ce rețea este aceasta? Si de ce se conectează telefonul la ea fara ca eu sa ma conectez. Este rețea publica? Pentru ca nu îmi cere parola. Si eu nici nu am auzit de ea. Daca caut rețele îmi apare doar rețeaua construita de varul meu care e si salvata in telefon. Oare prin acea rețea se conectează varul meu la telefonul meu?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Asa ar trebui sa fie. In fond, Android este un Linux.
Insa sunt o serie de aplicatii care instaleaza permisiuni de acces de diferite feluri, iar printre aceste permisiuni multe sunt bagate "din oficiu", prin aplicatii, chiar si la nivel de "fabrica" (de aplicatii instalate ulterior nici nu mai vorbesc).
Cert este ca, in momentul cand dai accept la functionarea wi-fi (chiar si securizat), tu ai dat acordul pentru conectare la retele wi-fi, daca protocolul de identificare nu te respinge (asta este logica de conectare la multe telefoane si tablete). In acel moment, chiar si un simplu ping pe telefon de la un hotspot "liber" poate declansa acceptarea conectarii. Am intalnit caz asemanator.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poate fi orice retea, pilotata de un hotspot (router, repetor, etc.), care este facuta "publica" (adica nu are nici o protectie /criptare sau parolare.
Asta denota folosirea unui asemenea dispozitiv montat de un necunoscator SAU unul facut tocmai pentru a "fura" conexiunea automata a dispozitivelor wi-fi din zona sa, cu scopul de a le spiona /hackeri.
Deconecteaza-te de pe acel hotspot, dupa care cauta-l si identifica-l!

| JicaContra a răspuns (pentru Bula):

Eu am dat un raspuns corect, tu bati campii cu explicatii pe langa obiect, si nu ai nici o explicatie reala pentru UNKNOWN ssid, iar in mod categoric un telefon nu se leaga la o retea fara acceptul utilizatorului, chiar daca nu are parola!

si imi mai dai si eronat, incearca sa ai minim de bun simt!

| Bula a răspuns (pentru JicaContra):

GRESIT!
Un telefon se poate conecta automat pe o retea, chiar si fara sa ceara acordul utilizatorului.
Mai invata tehnici de accesare si de securizare!

| JicaContra a răspuns (pentru Bula):

GRESIT, un telefon NU se poate connecta automat la o retea, decat daca prima oara utilizatorul isi da acceptul, abia dupa aia se poate connecta automat

| JicaContra a răspuns:

Pai, poate ssid-ul se numeste "Unknown"... la asta te-ai gandit?

ca singura solutie alternativa e ca telefonul e defect

si cu toate ca tehnologia permite (pot sa ascund numele ssid-ului) TOTUSI, nu te lasa sa te connectezi la el fara sa ii sti numele

| AureliusTPU a răspuns:

Cred ca a facut o retea de wi-fi noua. poti sa faci asta ca si eu am facut si am sters.