| geo691 a întrebat:

Daca setez sa imi mearga doar un singur procesor si 2 gb din 4gb rami credeti ca reduc consumul de energie electrica sau nu fac decat sa ingreunez laptopul si sa maresc consumul?

Răspuns Câştigător
| Bogdanux a răspuns:

AMD si Intel au tehnologii de reducere a consumului de energie ale pc-ului/laptopului atunci cand acesta este in stand by sau cand e folosit la o aplicatie ce nu mananca ult RAM si procesor, iar cand va fi folosit in jocuri sau aplicatii pretentioase, procesorul va urca automat la frecventa necesara.

Se numesc Cool 'n' Quiet (AMD) si SpeedStep (Intel).Ar trebui sa le gasesti in BIOS!

4 răspunsuri:
| geo691 explică:

Apropo am gasit un program interesant cu care devi ecologist
http://grano.la/

| geo691 explică:

Exista posibilitatea de a face sa mearga un procesor si sa modifici si la ram sincer acum nu mai stiu unde am gasit chestia si am si incercat. Si pentru toti care cred ca nu se poate face sa nu mai spuna in ziua de azi se poate face orice mai ales la capitolul tehnologie.

| clau123 a răspuns:

Nu reduci consumul de energie electrica dar laptopul o sa mearga putin mai greu pentru ca i scazi din putere.depinde ce lucrezi pe laptop si cu ce programe si cat de mari sunt programele.

| Ostro a răspuns:

Salut
Ideea e ca nu exista setari care sa faca ce vrei u. adica un dual core foloseste ambele procesoare nu poate fi setat sa mearga doar unu si la fel si la rami. Poti incerca ce a zis bogdan26 + sunt cateva setari din win de luminozitate si inca cateva care reduce consumul de energie.