| xLove a întrebat:

De curand, mi-am achizitionat un router de wireless ASUS, insa, am o mica problema... Oricum, nu ma prea pricep in domeniu, dar, am zis sa incerc sa il instalez eu... Prima data, am reusit sa conectez modemul cu routerul, insa, nu imi stiam IP-ul, si ce se mai cerea pe-acolo. Am chemat un verisor, insa, nici el nu a facut mai mult ca mine. Acum, cand incerc sa conectez modemul cu routerul imi apare :,, Imposibil de detectat conexiunea prin cabu. Va rugam verificati conexiunea orun cablu dintre computerul dvs. si ruter, apoi incercati din nou.''. Deci, ce sa fac? E posibil sa fie stricat routerul? Va rog spuneti-mi care este problema.

p.s: Am internet de la clicknet, iar modemul e Huawei.

4 răspunsuri:
| Tiayth a răspuns:

Din experienta am vazut ca modemul e setat si nu trebuie decat sa conectezi mufa la pc si gata. La setarile de internet de la router vezi daca are o setare gen "direct internet" unde nu trebuie sa introduci niciun user si pass

| Iordache_Teodor_1995 a răspuns:

Am avut aceeasi problema, primul lucru pe care trebuie sa il stii este IP-ul(Internet protocol) modemului.
Dupa acea conectezi Routerul si Modem-ul cu un cablu UTP crossover.
Ca sa il aflii IP-ul trebuie sa intri in cmd si sa scrii ipconfig. Când il configurezi pui ip-ul *modemului*, nu cel al pc-ului.
Sa stii ca este probabil ca routerul care l-ai cumparat sa nu fie compatibil cu modelul modemului.
Dar ma rog, sper ca te-am ajutat

| Iordache_Teodor_1995 a răspuns:

Salut, am avut aceeasi problema.Stai linistit, nu e asa greu de configurat.
Primul lucru care trebuie sa il stii e cum sa iti aflii IP-ul / NG. Deschizi cmd si scrii ipconfig. Acolo iti apar mai multe ip-uri, Network gateway, Internet protocol ..etc. Cea ce ai nevoie este Network Gateway ( Ip-ul modemului tau)
Urmatorul pas este sa conectezi routerul cu modemul folosind un cablu UTP crossover / patch cord.

| Paval_Alexandru_2000 a răspuns:

Salut,e mai bine sa chemi un instalator pentru ca trebuie sati creeze o retea wi-fi. Bafta