| 01042004 a întrebat:

Hei TPU! Am Windows XP si am OpenOffice Writer. Dupa parerea mea este un stramos al lui Word, dar in fine. Pot sa printez lucrarea facuta cu OpenOffice Writer ca si lucrare facuta in Word? Adica la VEM are calculatoare cu Word presupun si pot sa printez acolo lucrarea mea chiar daca este facuta cu OpenOffice Writer?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

OpenOffice nu este "stramosul" lui Word, poate invers. Nu jigni IT-istii! tongue
Poti salva lucrarea in format.doc sau.rtf pe care le interpreteaza si MS Word, dar poti salva si in format.pdf, care poate fi tiparit din Adobe Reader, fara sa se deplaseze randurile / alinierile / paginile.

6 răspunsuri:
| lupudepenet a răspuns:

Da, o poți printa, dacă la salvarea lucrării vei selecta formatul compatibil de Microsoft Office(2007) sau pe acel calculator există LibreOffice instalat.
Atenție lucrarea va necesita re-paginare dacă o vei deschide în Microsoft Office.
PS
OpenOffice nu e strămoșul creației Microsoftiste ci e o suită ofice sursă deschisă scrisă pentru sistemele bazate pe Linux, dar portată și pe Windows.În prezent OpenOffice nu se mai dezvoltă deoarece proiectul a fost preluat de cei de la The Documet foudation și dezvoltat sub numele de LibreOffice.Succes

| Bula a răspuns (pentru lupudepenet):

OpenOffic este dezvoltat acum sub numele Apache OpenOffice.
Ultima versiune este 4.1.2 si a fost lansata in octombrie 2015.
Se poate descarca de pe pagina proiectului original:
http://www.openoffice.org
- licenta gratuita! -

| Salontanul a răspuns:

OpenOffice este un soft asemanator lui Microsoft Office si are posibilitatea de a salva un fisier intr-unul tip Microsoft Office. Deci, poti face asta. Si, nu. Nu este ruda cu MO. Sunt doua softuri diferite. Uite instructiuni: http://www.openoffice.org/ro/doc/user_guide/initiere/FileManagement_RO.pdf

| danutzu96 a răspuns:

Da poti sa faci asta. Dar atentie sa nu ai chestii "schimbate" in lucrare. Se mai intampla incompatibilitati si iti apar pe lucrare niste caractere ciudate. Se intampla asta si la diferitele versiuni de MOfiice...

| createdin1987 a răspuns:

Această secțiune descrie câteva caracteristici generale ale imprimării de la Writer.
Pentru imprimare rapidă, faceți clic pe Print file icon direct PrintFileDir.png pentru a trimite întregul document la imprimantă implicită definită pentru computer.
Pentru un control mai bun asupra imprimării, utilizați File> Print pentru a afișa dialogul Imprimare.
Citeste mai mult despre acest articol aici:http://adf.ly/1caUS4

| Bula a răspuns (pentru createdin1987):

Intrebarea a fost, daca poate duce la imprimat (din Word) lucrarea facuta in Oo (care are format implicit nerecunoscut de Word).