Deci... iei routerul, are un buton in spate, ti apasat pe el mai mult de 10 secunde, ar trebui sa semnalizeze el cumva si o sa se reseteze (cu el in priza). Dupa bagi firul de internet in primul port din stanga de obicei, trebuie sa aiba o culoare diferita fata de restul (daca nu, incearca in oricare).
Apoi te conectezi la reteaua respectiva (o sa fie un nume diferit, fara parola), intrii intr-un browser, scrii 192.168.1.0 sau 192.168.1.1 (oricare merge) si o sa introduci numele si parola (admin, respectiv admin). Apoi cred ca te descurci de acolo sa dai la password sa o schimbi si astfel de chestii.
Succes.
Mai întîi întreaba i pe administratorii căminului daca i ti dau ei voie sa duci ruter, tine minte acolo nu esti acasa la tine sa faci tu legi.
Hai s-o luăm pas cu pas.
De la furnizorul de internet vine un cablu, care intră în router.
Cablul galben este pentru a conecta routerul la un desktop, dacă e nevoie, sau chiar la un laptop, dar prin cablu, nu wireless.
Bun.
În principiu, la cămin va trebui să intri în setările router-ului de pe un laptop. Conectezi cablul de internet de la priză la router. Apoi, de pe un laptop, accesezi semnalul acela wireless din bara de stare (dreapta-jos). Nefiind configurată conexiunea, te va duce automat la pagina de configurare. Acolo bagi utilizatorul și parola primite de la furnizorul de internet, apoi setezi o parolă pentru semnalul wireless.
DAR! Este un mare DAR. ![]()
Eu ți-am descris procedeul, dar nu te vei putea conecta, pentru că furnizorul de internet are propria rețea, iar ce aveți voi la cămin nu face parte din ea. ![]()
Cel mai ușor este ca unul dintre voi să facă hotspot cu telefonul și să vă conectați la semnalul respectiv.