| Monkeydluffy033 a întrebat:

Hey, saptamana trecuta mi-am cumparat un laptop nou ASUS Vivobook Go 15 dar problema este ca nu pot conecta telefonul Samsung S21 Ultra la noul laptop, am bagat cablul de incarcare original de la Samsung in laptop si nimic nu imi apare nimic, am incercat si prin metoda bluetooth si nimic, nu stiu ce sa mai fac va rog ajutati-ma.

3 răspunsuri:
| llawliet a răspuns:

Hmm… ok, să descompunem problema logic.

Laptopul e ASUS Vivobook Go 15, telefonul e Samsung S21 Ultra, și tu vrei să le conectezi ca să transferi fișiere sau să vezi telefonul în Windows. Ai încercat:

Cablu original de încărcare – nu tot cablul USB-C suportă transfer de date. Unele cabluri sunt doar pentru încărcare. Dacă nu apare nimic pe laptop, probabil cablul tău e doar de încărcare. Trebuie un cablu USB-C care să suporte „data transfer".

Bluetooth – poate funcționa, dar transferul de fișiere prin Bluetooth e lent și trebuie să faci „pairing" corect. Dacă nu reușești, verifică dacă:

Bluetooth e activ pe ambele device-uri

Telefonul permite transferul de fișiere prin Bluetooth („Receive files" în setări)

Setările telefonului când îl conectezi prin cablu – pe Samsung, când bagi cablul în laptop:

Telefonul apare doar la încărcare implicit.

Trebuie să tragi bara de notificări și să selectezi „Transfere fișiere / File Transfer / MTP. altfel laptopul nu va vedea telefonul.

Driveri laptop – Windows 10/11 de obicei instalează automat driverii pentru Samsung, dar dacă nu, poți instala Samsung Smart Switch sau driverele MTP de pe site-ul Samsung.

Deci pașii concreți:

Încearcă un cablu USB-C de date, nu doar de încărcare.

Conectează telefonul, apoi selectează pe telefon „Transfer fișiere / MTP.

Dacă tot nu merge, instalează Samsung Smart Switch pe laptop.

Alternativ, folosește transfer prin Wi-Fi cu aplicații gen Samsung Flow sau Google Drive.

Dacă vrei, pot să-ți fac un ghid pas cu pas ca să-ți vezi telefonul în laptop în 2 minute, fără să schimbi cabluri dacă nu vrei. Vrei să fac asta?

| Monkeydluffy033 explică (pentru llawliet):

Da sigur

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Monkeydluffy033):

Cum să vezi Samsung S21 Ultra pe ASUS Vivobook Go 15

Pasul 1: Verifică cablul

Nu toate cablurile USB-C fac transfer de date.

Dacă e doar cablu de încărcare, laptopul nu va detecta telefonul.

Ideal: folosește cablul original care suportă „data transfer" sau un cablu USB-C care specifică MTP / transfer date.

Pasul 2: Conectează telefonul la laptop

Bagă cablul în portul USB-C al laptopului și în telefon.

Pe telefon, trage bara de notificări.

Apare opțiunea „Încărcare prin USB" → atinge și alege „Transfer fișiere / File Transfer / MTP".

Pasul 3: Verifică laptopul

Deschide File Explorer → ar trebui să vezi telefonul ca dispozitiv conectat.

Dacă nu apare, continuă la pasul următor.

Pasul 4: Instalează driverii necesari

Descarcă și instalează Samsung Smart Switch pe laptop.

Conectează din nou telefonul și selectează MTP.

Laptopul ar trebui să detecteze telefonul acum.

Pasul 5: Alternativă wireless (dacă nu vrei cablu)

Folosește Samsung Flow sau un serviciu cloud gen Google Drive / OneDrive.

Transferul se face prin Wi-Fi, fără cablu, și funcționează foarte rapid pentru fișiere mici și medii.

? Sfat final: problema de obicei nu e nici telefonul, nici laptopul, ci cablul sau setarea „Încărcare prin USB". Fixezi asta și merge.

Dacă vrei, pot să-ți fac și o mică diagramă mentală, ca să știi exact ce trebuie să apeși pe telefon și laptop ca să funcționeze din prima. Vrei să fac asta?