| AnneMarriie a întrebat:

Mi-am cumparat router de wifi dar am o problema, cablul meu de la internet are in capat ceva rotund cu un fir ( nu ma pricep ) iar la router nu am asa ceva unde pot sa bag acel fir.ce fac?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Probabil acel cablu se introducea intr-un modem fara wifi care dadea mai apoi internetul fara fir, prin cablu la un calculator. Acel cablu se va conecta in continuare la modemul vechi care are mufa de acel tip, iar de la acel modem, cablul care venea la calculator se introduce in router-ul wifi, iar de la router-ul wifi, precis are inca cel putin o mufa de la care se poate conecta un calculator prin fir cu alt cablu, iar dispozitivele cu wifi se vor conecta fara fir prin wifi.
Daca stim ce modele au modemul vechi si router-ul wifi, putem vedea mai exact cum se conecteaza. Prin urmare, din moment ce router-ul wifi nu are intrare pentru cablul de la internet, vor trebui folosite ambele: modemul vechi ce scoate internetul de pe acel cablu si va fi folosit simultan si router-ul wifi de la care se va scoate internetul si prin fir si wifi dupa necesitati happy

| AnneMarriie explică (pentru halogen001):

Da, cel vechi este un modem fara wifi iar modelul este thomson, cel nou este Netis

| halogen001 a răspuns (pentru AnneMarriie):

Trebuie si numerele de exemplu Netis WF2419 ca sunt multe modele.

Cam asa ar veni instalat http://s22.postimg.org/9it4moc2p/106_22_2015.jpg

Daca folosesti numai WiFi, poti scoate legatura intre router si calculator. Prin cablu e bine sa se faca configurarea - nume retea Wifi, parola.

Da, exact acel model e. Iti multumesc foarte mult pentru ajutor, chiar imi e de folos!

De la modemul vechi se conecteaza un cablu la mufa albastra de la router, iar de la router de la oricare din mufe se conecteaza un calculator. Pentru configurare router se deschide o pagina de internet in browser si in adresa se pune 192.168.1.1 si se intra in meniul de configurare router.
Poti vedea mai multe in manualul de utilizare http://www.netis-systems.com/......er/66.html

Ai idee cum se numește acel cablu care trebuie băgat din Thomson in netis?

Cablu ethernet sau UTP sau de retea cu 2 mufe transparente la capete cu 8 fire

| halogen001 a răspuns (pentru halogen001):

Ar trebui sa fie un cablu din acela in cutia routerului, se poate folosi intre router si calculator sau intre router si modemul vechi.
Mai e un cablu de retea de la modemul vechi la calculator, pe care il poti folosi fie intre modemul vechi si router, fie intre router si calculator.

Ai nevoie de ambele cabluri de retea - unul de la modem la mufa albastra din router si unul de la oricare din mufele negre de la router pana la calculator.

Mulțumesc mult!

Pentru putin happy

Routerul il folosesc doar pentru wifi la alte aparate, nu pentru calculator. Nu merge sa las cablul din modemul vechi in calculator?

Daca modemul vechi are mai multe iesiri, poti lasa calculatorul cum a fost si de la o alta mufa a modemului vechi sa conectezi routerul cu wifi. Nu stiu ce model e modemul vechi, cate iesiri are. Daca are o singura iesire, atunci trebuie conectat la ea routerul cu wifi si de la el calculatorul.

Daca modemul are o singura iesire atunci la acea iesire se conecteaza routerul la mufa albastra si de la celelalte 4 iesiri poti pune chiar si 4 calculatoare (4 cabluri de retea). Daca modemul vechi are cel putin 2 iesiri bune, se poate pune la una calculatorul si de la cealalta iesire routerul cu wifi.

Daca ai la modemul vechi 2 iesiri (sau mai multe) bune, atunci poti intai conecta routerul la calculator cu un cablu de retea la una din cele 4 mufe (nu cea albastra), il alimentezi si poti face setarea parolei WiFi. Dupa aceea opresti routerul, il conectezi cu un cablu de retea de la mufa albastra la modem, calculatorul tot la modem cu un cablu de retea - probabil cel vechi.

Merge? happy

Inca nu mi-a ajuns cablul. o sa îți las un mesaj privat îndată ce încerc.

OK happy

18 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Acel fir se pare că e un cablu coaxial; nu credeam că mai există net prin cablu TV de ceva timp, dar nimic nu e imposibil.
Așadar, ca să poți folosi router-ul tău ai nevoie de un „modem" de CaTV ce ar trebui să fi fost instalat de către providerul tău de internet.
Fără ăla, nu faci nimic.

poze:
- cablul coaxial:
http://goo.gl/Dxn65b
- modem CaTV:
http://goo.gl/Q6LMSk
- schema bloc a ceea ce trebuie să ai:
http://goo.gl/nL8cX9 (doar că la tine, după modem, trebuie să pui router-ul).