| danelu90 a întrebat:

Salut, am instalat de curând sistemul de operare FydeOS, am instalat și subsistemul pentru android și Linux dar uneori aplicațiile nu se deschid, nici alea android nici alea Linux, există vreo rezolvare, mulțumesc

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Instaleaza ChromeOS Flex. Complet gratuit, dar n-are partea de Android. In schimb poate rula Debian in interiorul lui, deci poti instala de exemplu LibreOffice.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Din Debian poti instala de asemenea mpv si VLC. Cu astea poti deschide orice fel de fisiere media.

| danelu90 explică (pentru doctorandus):

FydeOS e bazat pe ChromeOS și Debian, cred că e aproape același lucru

| doctorandus a răspuns (pentru danelu90):

Hmmm... nu. FydeOS cere plata pentru upgrade la o versiune majora mai mare decat ai. ChromeOS Flex este gratuit complet, mereu.

Sigur, poti instala singur o versiune majora de FydeOS, dar o faci de la zero.

Eu am niste PC-uri vechi cu Pentium D, iar pe ele nu merge Debian in cadrul ChromeOS Flex, pentru ca nu au instructiuni de virtualizare.

Mă gândesc dacă instalez Chrome OS Flex sa nu am aceeași problemă, să nu se deschidă aplicațiile

ChromeOS Flex nu are aplicatii de Android, are doar aplicatii de Linux (Debian). Si mai are si Chrome Store pe care nu-l folosesc practic niciodata. Chrome Store e in paragina comparat cu Google Play.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

A da, mai are si PWA, care de fapt nu sunt aplicatii, ci doar niste pagini de web.

Și alea de Linux (Debian) uneori nu se deschid

Singura cu care am avut probleme este celluloid, care e doar o interfata pentru mpv, deci poti folosi mpv, care merge.