| mTw a întrebat:

Salut
Am si eu un sistem si are 3 mufe audio, iar eu la laptop am doar una, deci nu pot conecta toate boxele. Cum pot face sa la conectez toate?
Funda

10 răspunsuri:
| Bandit288 a răspuns:

Cumpara-ti alte boxe happy

| zoofil a răspuns:

Ai doua solutii :
1) Iti cumperi o placa de sunet externa 5.1
2) Te duci la cel mai apropiat magazin de piese electronice si cumperi 2 mufe jack: 1 intrare tata cu 2 iesiri mama.
(la un cap are mufa jack, iar la celalalt are 2 gauri de bagat mufe jack)
Cele 2 mufe le bagi una in alta si le bagi in mufa laptoplui vei avea 3 iesiri..bagi cele 3 mufe ale boxelor si or sa ti se auda toate!

| mTw explică (pentru zoofil):

Cu 3 nu sunt mufe cum ai zis tu?

| zoofil a răspuns (pentru mTw):

Sunt cu 2 stiu! Dar iei 2 bucati! Si le bagi una in alta si vei avea 3 iesiriwinking

| zoofil a răspuns (pentru mTw):

Eu nu am vazut niciodata mufa dinaia cu 3 iesiri, decat cu 2! Cu cativa lei rezolvi problema!

Bula
| Bula a răspuns:

Laptopul are doar iesire stereo si poti conecta doar sistem 2+1 pe iesirea audio.
La aceasta iesire stereo este conectat un amplificator stereo, iar mai departe difuzoarele.
Daca amplificatorul tau suporta doar 1 difuzor pe canal si tu legi doua difuzoare, atunci volumul de sunet va fi mai mic (legare serie) sau va forta amplificatorul (legare paralela), caz in care amplificatorul se poate arde.

| mTw explică (pentru zoofil):

Si se vor auzi sigur toate?

| zoofil a răspuns (pentru Bula):

Confunzi sursa de sunet (laptopul) cu amplificatorul, amplificatorul lui are iesire pentru 5 sateliti+subwofer=6 difuzoare, Dar acestea se pot lega toate la acea iesire a laptopului fara probleme.
Dezavantajul va fi k i se vor auzi toate la fel inclusiv subwoferul in care posibil sa se auda muzica (neavand sursa de semnal filtrata numai pe joase)
Dar in concluzie poate sa le conecteze pe toate la acea mufa stereo a laptopului si sa i se auda toate fara probleme!

| zoofil a răspuns (pentru zoofil):

Cele 3 mufe de intrare semnal ale sistemului lui (cele 3 cabluri)sunt grupate astfel:
centru+subwofer
stanga fata+dreapta fata
stanga spate+dreapta spate, in momentu asta el poate conecta decat un set din astea, cu 2 splitere jack bagate unu in altul obtine in loc de 1, 3 iesiri stereo din laptop, si isi conecteaza cele 3 cabluri la ele, nu e o metoda prea ortodoxa dar Functioneaza!

Bula
| Bula a răspuns (pentru zoofil):

Aici tu faci confuzie!
Semnalul necesar pentru sistem 5+1 este quadrofonic, nici decum stereo!
Quadrofonia este un sistem de inregistrare-transmitere-redare pe 4 canale separate de sunet, subwoferul este centrat in fata si insumeaza sunetele joase culese de pe cele doua canale din fata, iar al 6-lea difuzor este plasat in centru-spate si emite diferenta dintre sunetele medii a canalelor din spate, cu scopul de a compensa impresia de spatialitate (balansat in fata de subwofer). Aceste sisteme necesita placi de sunet dedicate, cu iesire pentru fiecare canal, separat.

Intrebarea n-a fost clara, ce sistem are mTw si ce mufe are.
Chiar daca are sistem 5+1, semnalul stereo se va auzi tot stereo, indiferent daca foloseste difuzoarele conectate pe iesirile din fata+spate sa doar pe canalele din fata. Diferenta va fi doar un semnal diferentiat pe difuzoarele legate pe amplificatoarele canalelor din spate. Daca difuzoarele se leaga toate pe canalele din fata (in serie sau paralel) atunci se va auzi un stereo mai spatial, cu precizarile ce le-am facut in primul meu raspuns. Ca si calitate de sunet, aceasta varianta este cea mai recomandata, daca se face respectand regulile electronicii.

In momentul cand conectezi semnal stereo pe un sistem 5+1, in mod normal acel sistem va functiona doar pe difuzoarele din fata (st+dr+sw), canalele din spate neavand semnal.
Daca tot se vrea sa sune si difuzoarele din spate, atunci ar trebui sa creem un sistem pseudo-quadrofonic, canalele din spate formandu-se din diferentele de semnal a canalelor din fata (stanga_spate = stanga_fata - dreapta fata, respectiv dreapta_spate = dreapta_fata - stanga_fata), dar in acest caz difuzorul al 5-lea (centru_spate) nu va avea semnal.