| Sandu3 a întrebat:

Salut.Constat o problema la castile wireless acelea fara fir indiferent de calitatea lor.Am casti de 150 de lei de 250 de lei si casti de 900 de lei.Aceeasi problema si anume intreruperea sunetului dupa cateva minute, zeci de minute sau uneori chiar si dupa cateva secunde dupa ce am dat drumul la radio prin intermediul unei aplicatii cu radiouri.Pe muzica MP3 de pe cardul MicroSD nu face asta.Sau face foarte rar.Frustrant si enervant in acelasi timp.Nu stiu cauza si nu stiu solutia remedierii acestei probleme.Am probat deci cu mai multe casti dar toate"taie"sunetul la un moment dat mai devreme sau mai tarziu.De ce si cum se remediaza asta? Am auzit ca ar fi de la Bluetooth, adica semnalul slab care se datoreaza faptului ca vine la comun cu wi-fi si se suprasolicita.Numai ca eu nu folosesc wi-fi.Am datele de internet din abonamentul de telefonie.Dau doar drumul la Bluetooth,se conecteaza castile si intru in aplicatia de radio, aleg radioul care doresc si cand sa ascult incep sa ma enervez.E vreun remediu? Nu vreau sa ma intorc la castile cu fir.

5 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salutare. Nu ai specificat de pe ce device asculți. Că și tine am căști in-ear, dar și over-ear. Am ceva chinezesc foarte bun, dar și Shure și Senheiser. RX-ul lor e bun. (Unde RX - recepție, TX -transmisie). Am echipament audio HiFi vintage care bineînțeles că nu avea cum să aibă modul Bluetooth, deoarece urma să fie inventat 40 de ani mai târziu. Dar am cumpărat un TX/RX Bluetooth cu dubla antena, ca un mic router și se aude și din curtea din spate. Dacă asculți de pe telefon, depinde și de telefon și de modulul Bluetooth folosit. Raza tipică pentru un modul ieftin este 29 metri fara in linie directă fara interferente fizice (pereți de ex). Bluetooth folosește unde radio UHF, si in jurul a 2.4 GHz, deci, daca ai o rețea wireless in casă care merge doar pe 2.4 și nu și pe 5 GHz, pot exista interferente. Totuși nu de ordinul zecilor de minute. Mai da-ne detalii.

| Sandu3 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Salut.Sa iti dau mai multe detalii desi nu cred ca putem rezolva problema:ascult radioul de pe un telefon Nokia G11 cu Android 13 si o aplicatie cu radiouri(World Radio)si are Bluetooth 5.0.Castile sunt wireless toatetongueanasonic RZ-S 500W, Sony WF-C 510 si mai am unele JBL Tune 125 BT.Toate au aceeasi problema:intreruperea sunetului dupa cateva minute sau chiar dupa cateva secunde de ascultare cum am patit astazi.Prima data am crezut ca sunt de vina castile, dar nu se poate sa aiba toate trei aceeasi problema in acelasi timp.De aceea cred ca este din telefon mai degraba.Nu ca ar fi stricat ci ca are un Bluetooth poate mai slab din fabrica.Nu a fost un telefon de top.Dar eu doar banui asta, nu am o confirmare ca ar fi mai slab Bluetooth-ul.Nu am wi-fi, nu am interferente.Telefonul sta in buzunar sau langa mine la un metru deci...chiar nu inteleg ce poate sa aiba.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Sandu3):

Draga Sandu, căștile pe care mi le-ai menționat chiar sunt bune, unele de top. Faptul că ai Android 13 ajuta și nu prea. Cel mai important este modulul fizic de Bluetooth integrat sau atașat plăcii de bază din telefon. Pentru a efectua defectologia prin eliminare, încearcă fiecare pereche de căști pe un modul Bluetooth diferit (telefoanele prietenilor, player-e Bluetooth etc). Dacă totul (ei chiar sunt convins de asta) funcționează ireproșabil cu fiecare pereche de căști audio menționate, înseamnă că modulul de Bluetooth din telefonul tau este...cam dus (sa o spunem pe românește). Mult succes și tine-ne la curent cu evoluția lucrurilor. Toate bune!

| darrio2007 a răspuns:

Aplicația cu radiouri e de vină, nu căștile. Pentru că ai aceeași problemă la toate căștile.

| siriusblack98 a răspuns:

Brothere, este evident ca e de la aplicatia de pe care asculti muzica. Ia baga-te pe YouTube si asculta muzica, vezi daca se mai intrerupe (fara sa le atingi ca au touch sensors).