Blue screan (ecran albastru) poate sa fie din mai multe cauze, cand iti mai apare fa o poza la ecran si te duci cu el la un service. Poate fi reparat sau nu, eu a trebuit sa-mi cumpar altul pentru ca nu a putut fi reparat.
Placa video, rami, procesor sursa sau vreun condensator de pe placa de bază. Ideea este că dacă ține de placa video, de rami sau procesor se poate face mentenanță la ele, curățare, schimbat de pastă etc. Dacă e vreun condensator trebuie să fie un electronist să identifice problema și să se priceapă la lipituri. Părerea mea este că vreun driver de la placa video face figuri dar nu e absolut necesar. Soluția simplă să elimini problema cu driverul este să reinstalezi sistemul de operare. (Apropo, vezi că WIN10 nu mai are suport începând din octombrie așa că ori treci la WIN 11 ori la Linux). Genul de problemă l-am avut cu un desktop cu placă video care nu a mai avut suport de drivere așa că am trecut pe Linux o perioadă după care am înlocuit-o și am revenit la Windows. Concluzie: reinstalează sistemul de operare (WIN 11) iar dacă problema reapare, duci scula la electronist.
B3nz1D3s3nate întreabă: