| sebastian1zx a întrebat:

Salut TPU, am o problema cu placa video. Daca tin cablul hdmi conectat in placa video dedicata nu mi se aprinde monitorul(mentionez ca pc-ul se aprinde si se aude sunetul de start up) si trebuie sa folosesc placa video integrata pentru boot si dupa ce boot-eaza sa mut cablul in placa video dedicata(R7 240) dar mai intai sa fac asta cat timp sunt conectat cu cea integrata trebuie sa intru in device manager si sa dau disable si dupa enable(la driverul placii video integrate) ca sa imi citeasca placa video. Si nu pot intra nici in bios.Ca sa intru in bios trebuie sa scot placa video din unitate si dupa sa intru pentru ca daca incerc sa intru in timp ce am placa video in unitate nu se aprinde ecranul, cum am mentionat mai sus.Ecranul se aprinde fara a vedea nimic pana in punctul in care incarca windows-ul
Sistemul meu est un HP prodesk 400 g2:
i5 4570 3.2(turbo 2.6)
8 gb ddr3 1333
Gpu:R7 240 2GB 128 bit
Placa de baza este hewlett-packard 198e
Monitor Samsung S22D300 1920x1080
Astept raspuns! Multumesc!

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

0. Ai grija ca, placa video dedicata sa fie setata prioritar in BIOS!
1. Porneste intai monitorul (cu telecomanda).
2. Alege intrarea (HDMI) de la calculator.
3. Porneste calculatorul cu cablul HDMI coectat la placa dedicata.

| sebastian1zx explică (pentru Bula):

Salut.Nu pot intra in bios, cand pornesc pc-ul si apas F10(pentru bios) monitorul este stins indiferent daca cablul este conectat la placa video integrata sau cea dedicata(de intrat intra in bios doar ca nu vad ce e pe ecran)
Singura modalitate de a intra in bios este sa scot placa video dedicata din unitate dar atunci nu mai pot face ce ai zis tu, sa o pun pe cea dedicata ca prioritar

| Bula a răspuns (pentru sebastian1zx):

Ti-am scris:
Intai pune TV-ul (monitorul) pe intrarea HDMI, unde este conectat cablul video. In acest caz trebuie sa se vada si continutul BIOS-ului.

In cazul tau de acum, semnalul de "prezenta sursa video atasata" apare doar dupa momentul boot-arii sistemului.
Daca insa pui manual (fortat) intrarea TV-ului (monitorului) pe hdmi dorit, atunci poti vedea si ecranele d-inaintea boot-arii.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Astepti degeaba, nu stim, dul in servis reparatii calculatoare, acolo sa astepti raspunsuri ca ei sunt specialisti.

| akvez00 a răspuns:

Salut!
Sfatul meu este sa te duci la o persoană ce se pricepe să remedieze o astfel de situație sau la un service pentru reparații sisteme de calcul. Dacă nu cunoști pe nimeni din localitatea ta care să se ocupe cu astfel de lucruri, poți căuta pe OLX o astfel de persoană (da, sunt persoane ce pun anunț că se ocupă cu chestii de acest gen), eventual un service.
Mai există varianta ca dacă îl ai în garanție, să-l trimiți în garanție să vadă ei.