| maimutoi21 a întrebat:

Salut TPU! Am si eu o intrebare, care e mai bun la gaming dintre aceste doua laptopuri, acesta: Laptop ACER Aspire E5-551G-F50E, AMD Quad-Core FX-7500 pana la 3. 3GHz, 15.6", 4GB, 1TB, AMD Radeon R7 M265 2GB, Linux sau acesta: Laptop ACER Aspire E5-573G-50GP, Intel® Core™ i5-5200U pana la 2. 7GHz, 15.6", 4GB, 1TB, nVIDIA GeForce GT 940M 2GB, Linux. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| ishallhelpyou a răspuns:

Hmm, bună întrebare, procesorul mai bun la una, placa video la celălalt.

Aș merge totuși pe configurația cu AMD, pentru că ei au Mantle și DX 12, la Intel + nVidia este doar DX 12.

Ca idee, procesorul AMD este mai bun decât i5-ul acela, iar placa video nVidia este mai bună decât cea de la AMD.

ps. Acuma m-am uitat mai bine, ia AMD-ul lejer, o să ai 2 plăci video (cea din procesor și cea dedicată), hybrid graphics și o să compenseze pentru diferența de la nVidia.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru ishallhelpyou):

Un ssd ar fi super pentru O.S, mie personal nu-mi place amd, dar configuratia e buna, catalyst mi-a facut fugurii multe, Intel cred ca e ma bun si nVIDIA

| DoltaRăzvan a răspuns:

Cel cu i5-5200, duce cu brio majoritatea jocurilor (GTA 5, BF:H, CS:GO) cu un FPS decent pe setări medii.

| ishallhelpyou a răspuns (pentru RAY):

Poți să folosești două plăci video, deodată, la cel cu AMD :D dacă ai de gând să te joci, o să te ajute, plus că au schimbat interfața de control a plăcilor, au făcut unul nou.

Radeon Crimson Edition - http://www.amd.com/......-software.

Oricum, ambele sunt OK, ce nu are unul, are celălalt, cel cu nVidia are placa video mai puternică, dar cel cu AMD compensează cu placa video integrată și probabil ajunge la egalitate sau peste, cât despre procesor, amd-ul scoate mai bine (conform datelor de pe internet).