| djsjs a întrebat:

Salut TPU. Am si eu o intrebare legata de Laptop. Faza este ca eu nu am cel mai bun laptop, am un Intel Core i7-2620M CPU @ 2. 70GHz si 4GB ram. Si problema este ca se incalzeste foarte repede (tin sa mentionez ca stau mult pe el mai ales acum cu carantina) si as vrea sa stiu daca pot sa ii fac ceva ca sa nu se mai incalzeasca sau sa stiu macar daca e normal sa se incalzeasca tare mai ales sub el. Adica daca pun mana sub el e fierbinte si mereu cand il simt asa simt ca se poate strica sau ceva, nu ii pot face nimic? As mai vrea sa spun si ca il tin la incarcat mereu chiar daca bateria tine vreo 1 ora daca stau doar pe el pentru ca simt ca se misca mult mai bine si smooth cand e la incarcat. Ce pot face sa nu mai fie fierbinte?

7 răspunsuri:
| danutzu96 a răspuns:

E HP cumva? Pune ceva sub el ca sa il ridice. Chiar si faza cu cartonul de oua merge. Posibil sa fie si infundat cu scame si praf, nu strica sa il cureti daca stii si te bagi sa il demontezi (daca are capac pentru curatare cu atat mai bine ). Se misca mai bine in incarcator pentru ca probabil ai setat in power settings in windows sa scada putin din performanta cand este pe baterie pentru conservarea energiei. Te poti duce oricand in acele setari si sa setezi ca performanta sa fie maxima si pe baterie.

| djsjs explică (pentru danutzu96):

Poti te rog sa imi spui unde intru ca sa pun performanta maxima si pe baterie ca nu gasesc. Si tot in Power Settings este o chestie System Cooling Policy, acolo e ok sa fie Passive sau Active? Eu am Passive si pe baterie si cand este la incarcat. Si da, este HP

| gelu1970 a răspuns:

Trebuie dezmontat, curățat de praf și schimbată pasta termică.
Probabil că e nevoie să îl duci la un service.
Bateria mai bine o scoți și folosești la curent.
Pune ceva sub el, la colțuri, ca să stea ridicat măcar 3-4 cm de la masă. Și evită să stai cu laptopul în pat.
De asemenea, poți să îl stingi timp de 30 minute la intervale de câteva ore.

| NLS a răspuns:

Al meu sta cu bateria scoasa, și în partea din spate se sprijină pe o cutie de str8, peste care am pus un suport de creioane paralelipipedic făcut din împletitura de sarma.
In total vreo 8-9cm. (dar ajung și 5-6)

Acolo trebuie Active, în special când e la priză.

Daca inaltatul nu da rezultatele așteptate (la mine e exact ce trebuie), trebuie curățat
sau măcar folosit un stand de laptop cu ventilatoare. (zgomotul va creste).

Al meu are placa video Quadro, lucrez in Solidworks pe el câte 5-6 ore pe zi, apoi de obicei pun ceva și la randat și pot tine mana dedesubt, fără sa ma frig. (procesorul nu i cu mult peste al tău, e 3360M, și tot HP jucăria).

| Glacyer a răspuns:

Scoatei bateria dacă îl ți tot timpul alimentat la curent și sprijinăl pe ceva sa stea mai ridicat.

| djsjs explică (pentru NLS):

Am gasit un cooler pentru laptop pe Emag la 55 lei, oare e bun? Iti trimit link aici? Si inca o intrebare, daca il cumpar la ce il conectez, si cu ce cablu, vine el cu cablu, sau trebuie sa il bag in priza? Cum? https://www.emag.ro/......DFX7G3BBM/

| NLS a răspuns (pentru djsjs):

Se conecteaza printr-un USB la laptop (5V).

Pare ok,

urmatorul pe care l-as lua ar fi CoolerMaster-ul la 128 RON, dar are 2 ventilatoare.