| RiasX a întrebat:

am si eu o problema. Viteza cu care downloadez pe steam, epic games, origins, etc este de aproximativ 40 de mbps, in speed test am cam 500 download si 400 upload. Problema apare la chrome unde descarc cu maxim 2-3 mbps. Care ar putea fi problema?

Răspuns Câştigător
| JicaContra a răspuns:

Sigur, du-te la fiecare in parte si bate la ei ca la 'otii de cai ca nu si-au cumparat destula banda si destul de performante serverele

si in chrome, evident ca e aceeasi problema, totusi in chrome se poate rezolva, iti pui un Internet Download Manag3r, care recunoaste ce downloadezi, dupa care il gaseste pe 10 mirror-uri si apoi il ia pe bucati de la toate mirrors in acelasi timp
sare viteza de download si de 15 ori

pentru un motiv incredibil de suspect, daca scriu corect numele softului, bot-ul TPU are impresia ca incurajez pirateria, si CHIAR NU VAD CARE AR FI MOTIVUL, NU SE FACE NICI O PIRATERIE CU SOFTUL ASTA, WTF?!?

8 răspunsuri:
| RiasX explică (pentru JicaContra):

Stiu ca e ok viteza de la restul, ca se imparte viteza din speed test la 8 (parca 1 byte=8 bits si de aia) si cam pe acolo da, dar chrome-ul ma deranjeaza, ca pe steam, de exemplu, descarc 30 de gb in aproximativ 30 de minute in timp ce pe chrome am stat 30 de minute pentru o amarata de arhiva de 1gb. Oricum, multumesc de raspuns, voi incerca ce mi-ai propus.

| JicaContra a răspuns (pentru RiasX):

Ti-am scris, depinde efectiv cata banda au cel de la care il iei
iar softul ala, reuseste sa mareasca viteza serios, si ti-am spus cum

TOTUSI, daca iei o arhiva unica (server privat, pusa de cineva pe google drive, etc.) atunci aia nu are mirrors asa ca iti vine la viteza la care poate serverul

| DoctorWh0 a răspuns (pentru RiasX):

Nu doar conexiunea ta conteaza.
Depinde si serverul/site-ul de pe care descarci arhiva.
Eu de pe steam descarc cu 15MB/s constant. Dar sunt unele site-uri la care trebuie sa stau ore intregi sa descarc 2GB(merge cu 100-200Kb/S).

Bula
| Bula a răspuns:

Testul de viteza se face la cel mai apropiat si rapid server, nu pe orice server conectat la internet. Evident, cu un asemenea server viteza va fi mai mare.
Cu cat un server este mai slabut si mai indepartat, cu atat scade si viteza.
La o parte din servere (care au si "oglinzi" multiple in lume) se pot folosi acceleratoare de descarcare, bune mai ales la fisiere mari.

| CopilThembel a răspuns:

Asa e pe Chrome când descarci de pe anumit server.

| Reghqen a răspuns:

Încearcă să cureți calculatorul cu CCleaner, apoi dacă ai un antivirus în calculator aplică o scanare completă, apoi aplica și un Disk Defragmenter, scrii în start asta și ți-o gășește, la fiecare dintre astea da un restart la calculator, acum ceva ani ma pricepeam în astea acum nimic, am uitat, erau niște programe ce curațau calculatorul și mergea mai repede și netu și calculatorul, caută pe Youtube dacă e!

| RiasX explică (pentru Reghqen):

Cu calculatorul nu am probleme, adica am un pc destul de puternic. Singura mea problema e cea cu download speed-ul in chrome. Oricum multumesc de raspuns, il voi lua in considerare!

| Reghqen a răspuns (pentru RiasX):

Reinstalează chrome dacă nu, câteodată poate să fie și de la asta problema, încearcă și sa stergi cache, cookie și cronologia, poate e prea plin chrome.
Încearcă și alea ce ți le-am spus mai sus, nu le-am scris așa aiurea ți le spun din propria experiență ca și eu aveam problemele astea, am rezolvat de la mine uităndu-ma la video-uri pe Youtube, sunt multe bune și folositoare, când l-am rezolvat mergea ca nou și netul și calculatorul, cu toate astea dacă problema e de la net încearcă să suni la cei de la firmă.