| MirelCiobanu a întrebat:

am un calculator cu 8Gb ram, mai exact 2 placute de 4Gb ddr4 2400mhz, si vreau sa stiu daca or sa apara probleme daca imi pun inca o placa de 8 gb si inca una de 16gb pe viitor, adica sa fie 2x4, 1x8, si 1x16. Are ceva?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca vei folosi memorii diferite, marimea totala va fi mai mare, DAR va functiona la jumatate de viteza (nu va mai functiona in regim Dual Channel).
Pentru a functiona optim in regim Dual Channel, trebuie sa folosesti perechi de memorie identice, capabile de acest regim de functionare. Unele placi de baza permit si regim Quad Channel, unde memoriile trebuie sa fie identice cate 4 si compatibile de acel regim.
Pentru detalii citeste manualul utilizatorului (User Manual) si restul documentatiilor, descarcabile de pe site-ul producatorului placii de baza!

| MirelCiobanu explică (pentru Bula):

Pai eu am deja 2 sloturi ocupate din 4 si ma gandeam ca daca pun inca 2 de 4 nu o sa pot sa mai adaug mai incolo

| Bula a răspuns (pentru MirelCiobanu):

Ti-am mai scris:
Citeste MANUALUL placii de baza, acolo scrie ce memorii si de ce marime poti folosi!

| GPA a răspuns:

Nu vei putea rula în Dual channel/quad channel și trebuie să te uiți mai întâi câtă cantitate maximă de memorie RAM suportă placa ta de bază.

Cantitatea pe care ți-ai dori-o tu s-o instalezi în sloturi este de 32Gb RAM.

Cea mai bună opțiune pentru treaba asta este : 4x8Gb (aceeași frecvență, aceeași latență, aceeași capacitate pentru a folosi dual channel/quad channel)

Cum se numește placa ta de bază?

| MirelCiobanu explică (pentru GPA):

Placa mea de baza suporta pana la 64gb, este un ASRock B360M Pro4

| GPA a răspuns (pentru MirelCiobanu):

Placa ta de bază suportă maxim 64 GB RAM la 2666MHz.

Îți recomand :

https://www.vexio.ro/......ton-hy-k2/ (cumperi 2 kit-uri, asta înseamnă 4 memorii la 2666MHz).

Deocamdată astea sunt raport preț/calitate excelent.
Cele mai bune specificații, luând în considerare frecvența, latența (Cl13) și capacitatea.

Decât memorii separate 2x8 / 1x16b, cumpără memorii identice.

32Gb RAM sunt suficienți pentru toate cerințele de gaming/render.