| DanutzRosu a întrebat:

As dori sa stiu si eu urgent cat consuma pc meu:
Unitatea cu sursa de 550w si un Monitor LCD de 19 inch care consuma si el 240V.
In LEI/Luna m-ar interesa! Urgent va rog ca in fiecare luna vine o factura de 400 de lei si nu stiu de ce. Mi se pare enorm!

Răspuns Câştigător
| ombladon a răspuns:

1 Kw costa 0, 5 Lei, Pc-ul tau consuma aprox 400W iar monitorul,(puterea nu se masoara in volti) consuma aprox 100W, asa ca ai un consum de 1Leu la 4 ore de "mers"

8 răspunsuri:
| AxelBv a răspuns:

PC-ul tau consuma in functie de utilizare. Pentru jocuri va consuma mai mult ca pentru editare text.
Calculeaza in Wh (wati ora) cam care e consumul tau: http://www.lpelectric.ro/ro/support/Ce_este_kilowat_ora_ro.html

| ynna93 a răspuns:

Pai,aici te inseli, nu sursa consuma, ci componentele interne, adica ea ofera 550w peak power, dar in real, daca este no-name va scoate undeva la 300w in full load,dar asta nu poti spune decat daca detaliezi ce componente ai,daca ai overclock si lista poate continua,cat despre monitor,consuma putin, ca sa-ti dau un exemplu, eu ma consider un gamer inrait, am un pc destul de scump, 4-core procesor, 2 placi video SLI etc, si monitor de 22, plus tv, plus frigider 2-3 becuri, maxim 90 lei pe luna, sper ca te-am putut ajuta, si retine ca petrec cel putin 6 ore pe zi la pc jucandu-ma, cheers!

| EdiT a răspuns:

Și tu ai doar PC în casă? Poate lași luminile aprinse sau există vreo "scurgere". Nu mă prea pricep în chestii de astea.

| bogboy101 a răspuns:

Ma dar noi ce suntem niste genii in matematica? Tu nu ai becuri nu ai frigider nu ai tv nu ai mobil tel fix etc? Macar daca ai avea bcuri economice si tv cu plasma ai mai economisi si cu intrebarea nu iti va spune nimeni... funda?

| bogboy101 a răspuns:

Ce ti-am zis ca nu iti da nimeni un raspuns concret?

| ombladon a răspuns (pentru bogboy101):

Ia vezi raspunsul meu

| LucianP a răspuns:

Pc u meu merge cam 20 ore pe zi,+ frigider televizor, becuri etc, si nu mi vine o factura mai mare de 200lei. Daca ar fi sa calculezi in lei MAX 60 lei pentru cat foloseste pc u. sper ca ai inteles. factura nu e atat de mare din cauza pc ului

| Alex10Timisoara a răspuns:

Eu am 300 lei si am sursa d 500 nu mai tine asa mult pc aprind tine-l mai putin si o sa vezi ca nu se consuma sau uitate la ceasul d la curent si vezi