| ssmecheru33 a întrebat:

Salut TPU. Deci am instalat Windows 10 și știți că dispare partiția cealaltă unde ai toate fișierele etc. Eu știam cum să o fac să reapară, dar din cauză că mergea greu am uitat de partiție și am instalat Windows 7. Când am dat la instalare la partiții, am văzut că partiția pe care aveam toate fișierele era ștearsă adică nu mai avea nimic pe ea. E vreo metodă prin care pot să recuperez fișierele? Sunt foarte importante, am o grămadă de poze și filmări și. îi urăsc pe cei de la Microsoft cu Windowsul lor cu tot. Vă rog dacă puteți să mă ajutați.

14 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Deci am instalat Windows 10 și știți că dispare partiția cealaltă unde ai toate fișierele etc...aia crezi tu, numai la habarnisti se intampla asta!

| ssmecheru33 explică (pentru K0sti):

Bănuiesc că tu ești unul dintre acei habarniști. Unora li se întâmplă ca după ce au instalat Windows 10 să nu le afișeze partiția, trebuie să intri în Disk Management și să îi pui o literă. Eu am uitat să fac lucrul ăsta și am instalat direct alt Windows, iar partiția a fost afișată la instalare ca fiind formatată. Dacă nu știi, nu te mai băga aiurea.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Imi pare foarte rau de ce ti s-a intamplat dar din pacate nu mai pot recupera nimic pentru ca partitia a fost stearsa definitiv. Inainte de a instala un nou windows se obisnuieste sa salvam ce avem mai scump pe stick-uri de memorie, pe cd/dvd-uri eventual incarcam pe un site de gazduire, pe Cloud etc.

| ssmecheru33 explică (pentru anonim_4396):

Nu neapărat, adică mna. partiția aia nu a fost formatată niciodată până acum, a fost greșeala mea că nu am setat o literă partiției după ce am instalat Windowsul.

| Anonim a răspuns (pentru ssmecheru33):

Daca partitia cealalta nu a fost formatata pana acum, cred ca nu aveai cum sa bagi ceva in ea.Or ai formatat-o si nu i-ai atribuit o litera.or cand ai reinstalat ai formatat tot hardul. Totusi cauta in disk management si vezi daca ai vreo partitie fara litera, ii atribui una si daca apare in my computer cauti in ea si vei gasi ceea ce ai bagat in ea.Altfel nu vad cum.

| K0sti a răspuns (pentru anonim_4396):

Lasa-l, ca habar nu are ce face prin calculatorul ala... evident ca a formatat tot hardul!

| Anonim a răspuns (pentru K0sti):

Am facut si eu destule cand eram incepator.Si am dat bani grei pentru nestiinta mea.De-aia incerc sa le explic cateodata chair si „click acolo, clcik acolo".Mi-e mila de ei. laughing Tin minte cu primul calculator, am dat bani la reinstalare, apoi daca windows-ul era chel, tipul ma chema de fiecare data cand nu mergea ceva din cauza driverului neinstalat.Si de fiecare data,pentru fiecare driver instalat, Adobe flash sau altceva lucru marunt, ma jumulea de bani. Am decis i cele din urma sa fac eu toate, cum necum, am reusit sa stric 3 pc-uri pana am invatat ceva. Asat e, prostia se plateste gras. laughing

| K0sti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe vremuri nu exista atata informatie ca acum, lumea avea greu acces la net, nu existau atatea tutoriale, etc.
Insa e greu cu studiul individual, pentru unii...

| LinxCont a răspuns:

Si programul http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html are in meniu recuperarea de partitii "Partition recovery Wizard" si ar putea recupera partitia disparuta

(La instalarea unui windows nu dispare nici o partitie. Numai daca dam noi comanda sa stearga partitiile, numai atunci ramanem fara partitii.)

| Fanibu a răspuns (pentru LinxCont):

Confunzi programele, partitionarea e una, recuperarea e alta, nu-l duce in eraoare.

| LinxCont a răspuns (pentru Fanibu):

Daca o partitie e stearsa, dar nu bine de tot, atunci se poate recupera in intregime - e vorba de recuperarea partitiei intregi nu e vorba de repartitionare.

http://www.youtube.com/watch?v=4u2p4g6EHQU

| ssmecheru33 explică (pentru LinxCont):

După ce am instalat Windows 10, partiția D nu a mai fost afișată, trebuia să intru la Disk Management și să îi setez o literă pentru a apărea din nou dar am uitat, iar la instalarea Windowsului mi-a apărut ca fiind formatată.

| LinxCont a răspuns (pentru ssmecheru33):

Daca se pune litera la partitie, partitia devine vizibila, dar datele de pe ea nu se modifica. Presupun ca la instalare au fost sterse ambele partitii, C si D, apoi a fost facuta o noua partitie C, care nu se stie daca are exact aceeasi dimensiune cu partitia C initiala. Daca C-ul nou e mai mic decat era inainte, atunci in fata partitiei D care e stearsa, apare un spatiu gol, iar la incercarea de refacere a partitiei D, se va lua si spatiul din fata. Daca C-ul nou e mai mare cecat C-ul vechi, atunci C-ul nou va lua ceva spatiu din D-ul vechi. Oricum, iese o incurcatura de partitii. Daca noul D apare ca formatat, probabil ca a fost si formatat, altfel trebuiau sa apara datele pe el, sau poate e o problema cu suprapunerea de partitii, D-ul nou nu e acelasi cu D-ul vechi.

Ar trebui incercata recuperarea partitiei - poate chiar pornirea pc-ului cu un stick sau dvd cu un soft de recuperare partitii pentru a recupera D-ul chiar cu pretul pierderii lui C - urmand a se reinstala windows-ul in spatiul liber din fata lui D cel recuperat.

Se pot incerca si programe de recuperare fisiere cum ar fi recuva si multe altele http://pcsupport.about.com/......ograms.htm
http://www.techradar.com/......ls-1321723

http://dmde.com/download.html pare bun, nu am avut ocazia sa le probez, nu sunt chiar usor de folosit fara a citi bine instructiunile de folosire.

http://7datarecovery.com/

Daca datele de pe hard sunt importante, ar fi util ajutorul unui spcialist care sa recupereze cat mai mult din datele de pe hard disk.

| Fanibu a răspuns:

Descarca programul MiniTool Power Data Recovery Free 7.0 de la link-ul urmator si vei putea recupera datele de pe D cu conditia sa nu suprascrii nimic pe partitie sau sa o formatezi...e posibil sa nu recuperezi chiar 100%!
Link:https://www.powerdatarecovery.com/power-data-recovery.html