Realizezi ca ce este sub hartia aia nu a fost niciodata pozat nu? efectiv nu exista nicaieri scrisul de sub foaie ca sa il poti vedea tu
Fă următorul experiment: ia cea mai apropiată revistă și râcâie cu o lamă hainele persoanei de pe copertă. A rămas dezbrăcată?
Nu? Șocant!
Șocant pentru tine, nu pentru mine. Eu înțelegeam deja cum funcționează fotografia.
De ce nu-i ceri sa-ti faca alta poza in schimb?! o.o
Adica asta chiar ar avea efect.
Este un program, eu nu il mai am
, caută-l pe net... X-Beam se numește. Cu ăla poți sa vezi si după un zidul din poză
, poți sa vezi si după colț
.
Daca poza e in format jpg/jpeg/png nu prea ai ce sa faci cu nici un program, online sau full (descarcat/cumparat), majoritatea programelor care fac asa ceva pun ca terminatie a fisierului ceva specific fiecareia (photoshop, coreldraw, paint.net, etc.) si daca e facuta online cu ceva gen pixlr atunci iese direct jpg/png si e ireversibil procesul.
Daca iti dai seama ce informatie lipseste o poti cauta pe net iar daca nu poti sa il intrebi pe prietenul tau sau pe alt coleg/colega (de la el din clasa, daca nu sunteti in aceeasi clasa) sa iti retrimita poza sau sa iti zica ce e in spatiul acoperit...
" in spatiul acoperit..."este ceva secret, ca altfel nu ar fi acoperit.
Nu conteaza terminația, eu credeam ca se poate face asa ceva cu photoshopul..nu,poza e făcută normal, în JPG.
Se poate face asa ceva in photoshop, asta ti-am si explicat si faptul ca si terminatia conteaza.
Daca *sa presupunem* ca prietenul tau a deschis poza in photoshop (sau orice alt program similar) si avea scris pe toata pagina si ar fi vrut sa o acopere ar fi trebuit sa fi pus o alta poza peste care ar fi reprezentat alt strat (layer) in programul respectiv. Daca poza era salvata ca document cu terminatie specifica pentru programul pe care l-a folosit atunci puteai modifica toate straturile din ea, dar atunci cand se salveaza ca jpg/jpeg/png/bmp adica poza normala straturile se suprapun si nu mai au cum sa fie modificate.
Dar asta e inutil pentru tine. Macar l-ai intrebat pana acum? ![]()
Ar fi mult mai usor sa obtii poza cu tot textul direct de la persoana, te chinui degeaba cu programe (in cazul asta).
știu ca fiecare program au terminațiile lor..nu contează..ideea e sa poată facă asta(sa vadă dedesubtul hârtiei)..credeam ca photoshop ul poate face asta... poza e în format JPG
"daca poza era salvata în photoshop... puteai modifica straturile" e adevarat ce spui?
Adica el dacă modifica poza în photoshop o mai puteam modifica eu în format original deși nu am originalul în telefon/calculator?
Ok.presupunem ca are în photoshop și e editata poza..atunci eu pot sa o reeditez dacă nu dețin originalul, și aici nu ma refer la culoarea fundalului, culoarea pozei etc.ma refer la text și la ceea ce a editat el.
PS:Asta ma interesează pe viitor, nu pentru moment...cu prietenul meu s-a rezolvat
Da, dar doar ce e vizibil la suprafata, adica nu poti edita straturile pozei, fiind doar o poza, nu un document.
https://www.youtube.com/watch?v=Nbj5P8LrZjY
Am facut cam ceea ce zici tu ca vrei sa faci in photoshop cs 4, am luat o poza si am pus alta peste ea. Cat timp e in format photoshop document puteam face orice strat vizibil sau invizibil dar odata ce am salvat-o ca jpg pune toate straturile ca unul singur si poate fi editata doar ca atare...