| Sekim a întrebat:

Salut tuturor.
Am si eu o intrebare. Daca procesorul suporta memorii de 2666 mhz de ex, eu pot sa pun o memorie ram de 3200 mhz sau mai mare? ( stiu ca trebuie sa suporte si placa de baza ) dar am aceeasi intrebare si pentru placa de baza.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Asta depinde de specificatiile placii de baza, respectiv al memoriei.
Daca memoria este capabila sa functioneze si la frecvente mai MICI, iar tensiunea de lucru este ceea a placii de baza, atunci poate functiona, pana la frecventa placii de baza (2666MHz).

In aceste situatii poti doar sa faci o incercare "pe viu":
- Daca pc-ul porneste, atunci probabil va functiona (dar trebuie testata si memoria).
- Daca sistemul scoate niste beep-uri "dureroase" la pornirea sistemului, iar pe monitor nu apare nimic, atunci memoria nu este acceptata de sistem.

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Daca pui memorie mai mare decat suporta placa de baza, nu iti va fi vazuta in 95-99% din cazuri (depinde si cu cat depasesti la frecventa).
In schimb daca cumperi o placuta cu o frecventa mai mare decat cunoaste in mod default procesorul, (in limita suportata de placa de baza, vezi fraza precedenta!) va rula la 2666MHz, atata timp cat NU faci OC (procesorului, ramilor, sau ambelor).

Iar atunci cand cumperi memorie pentru un upgrade, conteaza in primul rand ca a doua placa sa aiba aceeasi latenta cu cea existeta in sistem, si acelasi voltaj!
La nevoie, frecventele intre cele 2 placi pot sa difere (tinand cont de mentiunea cu placa de baza), vor rula ambele la frecventa placii cu frecventa mai mica, in limita suportata de procesor- daca nu ai OC.

| rorobert a răspuns:

Bună! Poți pune memorii de frecventa mai mare, dar vor cobora la frecventa celorlalte!