LED prezinta culori ceva mai clare decat LCD si un contrast ceva mai ridicat. Din pacate, majoritatea canalelor sunt transmise la o calitate foarte proasta (atat rezolutie cat si culori si luminozitate). Unghiul la LCD-uri este de 170 de grade, adica vezi cam din orice pozitie. Eu zic ca nu are rost la un televizor mai mic si transmisiune proasta sa dai bani in plus pentru un LED. In schimb, merita sa dai banii in plus pentru a beneficia de Full HD, pentru cazul in care vrei sa rulezi filme de pe calculator, laptop, DVD, etc. Se vad excelent si in HD ready (720p), dar Full HD este spectacol. Poti sa rulezi un film fullHD pe 720p dar iti fura din calitate pentru ca incearca sa reduca rezolutia.
Succes
Deci LED e mai avansat decat LCD, consuma mai putin si are un contrast mai mare! intre hdready si fullHD nu vei observa diferente mari, atata doar ca programele fullHD care ti le da providerul tau TV se vor vedea foarte bine! eu zic sa mergi pe LED si o marca cunoscuta (Samsung, LG, Sony, Toshiba, Panasonic, etc) Baftaaa!
Studiază și varianta monitor+tv tuner extern ( analogic +digital)( stand alone) (deci nu care lucrează cu un calculator pe un port USB) și nu are nevoie de calculator. Succes!
Buna. In primul rand depinde de marimea camerei unde il vei tine. Daca tu consideri ca 81 e mare ti-as sugera sa iti cumperi LCD. Diferenta consta in culorile mai luminoase. Acum claritatea depinde si de provider-ul de tv. Dar la o asa diagonala din punctul meu de vedere nu se merita sa cumperi LED. Consuma si mai mult si nu isi justifica banii. Led as cumpara doar de la 96cm in sus. Asta e parerea mea. Oricum faci cum crezi tu si cum vrei. Referitor la 1080 nu stiu dadca merge pe HD, teoretic 1080 este pentru Full HD. Insa, cum am spus la o diagnoala asa mica nu percepi diferentele foarte bine. Eu am un 81cm Full HD nu e led, si am vazut si filme la 1080 si mai mici si nu se observa foarte tare. Cu cat tv este mai mare cu atat se observa si mai bine. Ce buget ai, aia iti cumperi. Poti lua un fullhd dar si un hdready. Daca ai tv de la rcs si ai si un receptor digital sau hd atunci e foarte bine.
Succes!
Asta e problema camera mea nu e destul de mare si unu de 81 as crede ca ar fi obositor. Cat referitor la unghiul de vizualizare se vede la fel de bine LCD - LED?
Pana la urma am fost azi prin oras si m-am decis sa mi iau un Samsung 81cm C530 Full HD pe LCD. versiunea pe LED era cu 700 ron mai scumpa. Pe viitor poate o sa achizitionez si unu LED dar sa fie cu 3D. Deocamdata nu are rost sa dau o groaza de bani si tehnologia 3D e prea scumpa.
Cred ca merita banii in plus pentru ca LED-ul este mai bun decal LCD-ul cu mult.
RobocopBuisness întreabă: