| Nicullet a întrebat:

Salut. Vreau sa mi fac un pc pe piese. Eu am ales de pe eMAG, am nevoie de pareri: sa mi spuneti daca sunt bune, daca sunt compatibile, performanta. Pretul este de 11 milioane. Pareri?

1. Placa de baza Gigabyte H81M-S, Socket 1150 (188 Lei)

2. Procesor AMD FX X6 6100, 3300MHz, 14MB, socket AM3+, Box (380 Lei)

3.Placa video Gigabyte NVIDIA GeForce GT 730, 2048MB, DDR3, 128bit, HDMI, DVI, VGA (260 Lei)

4.Memorie HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V (160 Lei)

5.Sursa Inter-Tech SL-500K, 500W (105 Lei)

Articolele sunt de pe emag.ro
In ceea ce priveste piesele, am dubii la sursa ca este prea slaba.
Astept parerile voastre pentru ca am nevoie de ajutor. Nu am posibilitatea de a cumpar per total piesele cu mai mult de 12 milioane.

Răspuns Câştigător
| Alexanul a răspuns:

Salut, in primul rand ti-ai ales o placa de baza soket 1150, iar procesorul tau este pe soket am3 +, daca vrei ca procesorul sa fie compatibil cu placa de baza ambele trebuie sa fie aceelasi soket.In rest toate ar fi compatibile, recomand sa cauti si pe MediaDot acolo gasesti componente mai ieftine din ce am auzit.Si da sursa este destul de puternica, bafta la construit!

13 răspunsuri:
| Nicullet explică:

Mersi mult pentru ajutor.

| Nicullet explică (pentru Alexanul):

De exemplu, aceasta placa http://www.emag.ro/......DBMY9BBBM/ are cpu socket AM3+, scrie si ce procesoare suporta, in toate alea nu este procesorul pe care l am ales eu. Se poate sa nu l suporte?

| Alexanul a răspuns (pentru Nicullet):

Da, suporta dar daca vei avea probleme cu el va trebui sa faci update la bios, eu de exemplu am http://www.emag.ro/......D92BJBBBM/ si un procesor Amd FX 6300 si nu am avut nici o problema. Ramane alegerea ta, insa pentru 50-60 de lei in plus, eu zic ca merita.

| Nicullet explică (pentru Alexanul):

Ok o s o aleg pe aceea.

| Nicullet explică:

Mai am carwva nelamuriri. Daca placa de baza noua e prea mare pentru carcasa pc ului si cumpar alta carcasa, cu hdd cum e? Il demontez din cea veche si l pun in cea noua ( carcasa) nu pateste nimic, nu?

| Nicullet explică:

Dupa ce montez processorul trebuie sa pun coolerul. Nu stiu sigur daca pe placa de baza noua se va potrivi coolerul pe care il am acum. Si mai era si cu pasta termoconductoare, pe cooler jos mai este, nu cred ca trebuie s o mai schimb. Ce crezi?

| Alexanul a răspuns (pentru Nicullet):

Placa de baza este destul de mica ar trebui sa incapa, dar daca vrei o racire mai buna recomand o carcasa cu ventilatoare.Nu pateste nimic hdd-ul daca il demontezi din carcasa cea veche si il pui in cea noua, dar sper ca ai hdd compatibil cu placa de baza adica SATA II sau SATA III.

| Alexanul a răspuns (pentru Nicullet):

Procesorul vine cu un coller stok, dar daca ai unul aftermarket scrie numele lui pe google si vezi daca e compatibil cu AM3+.Colleul stok cu care vine procesorul are deja pasta termoconductoare sau poti sa iti cumperi una, nu e scumpa 10-20 lei.

| Nicullet explică (pentru Alexanul):

Am everest, care imi poate spune mai multe despre toate piesele. Daca anumite caracterisitici de la plac de baza cea veche se regasesc in cea noua, hdd ar trebui sa fie compatibil cred

| Nicullet explică (pentru Nicullet):

Pe cooler scrie o garamada, multe cifre si litere, mai bine fac o poza.

| Nicullet explică (pentru Nicullet):

Nu se vede nimic in poza.
La carcasa am, zic eu, o racire foarte buna, pentru ca am montat 2 ventilatore, in spatele carcasei si pe capac.

| Nicullet explică (pentru Nicullet):

1. A trecut reducerea de la placa video acum este 320 lei de la 260 lei
2. Placa de baza pe care mi ai trimis o tu (linkul) este in stoc epuizat. Am gasit alta cu 300 lei