70 de grade devine mult, este posibil să ai thermal throttle la placă. LoL poate să aibă cap pe FPS iar PUBG e prost optimizat, deși la low totuși ar trebui să tune. Ia-ți GPU-Z și-ți spune unde ai bottleneck-u.
Și da, este și monitorul o influență: este cu 33% mai mare decât full HD deci vei avea cu aprox. 75% din FPS-ul pe care l-ai avea pe un monitor full HD.
Unii joacă cu 4:3 că cică "e mai competitiv" iar alți își iau ultra-wide, nu mai înțeleg comunitatea asta
.
Multumesc mult de răspuns. M-am gândit si eu la bottleneck dar totusi. Asa e placa ma gândeam. Am ales ultra wide ca mie imi place sa se vada clar, frumos. Joc de plăcere. Nu competitive ca sa ma enervez, sa fiu cel mai bun
. Ma gândeam si la faptul că e posibil sa nu aiba curent destul. Fiind faptul că am un prelungitor slab în care e si monitorul si inca ceva. Dar nu cred ca are legatura. O sa incerc cu gpu-z. Multumesc.
Am incercat cinebench si am avut la testarea gpu 66fps. Foarte putin. Fata de altii pe Youtube cu aceași placa 130 sau mai mult. Nu stiu ce sa cred. O sa incerc gpu-z sa vad ce zice. Multumesc de stat
70 de grade este mult? din cate stiu eu este o temperatura normala in full load. dupa 85-90 de grade este o problema.
Este o temperatură suportabilă pentru placă, dar eu unul cred că îi scurtează viața.
In nici un caz, sistemul de racire isi face treaba si nu o lasa sa urce mai mult de 75, cel putin asa e la mine si m-am interesat destul de mult despre acest lucru. Pana si producatorul spune ca acestea sunt temperaturi normale.
Auzi, scrie la Run dxdiag și uită-te la un tab că spune de specificațiile plăcii, asigură-te că nu ești fraierit.
Aaa, și să nu uit, asigură-te să ai V-sync oprit
.
Nu sunt chiar asa necunoscator, pot sa vad placa si prin unitate, plus ca m-am uitat in dxdiag de cand am luat-o...