| generalgrevious a întrebat:

Vreau sa instalez pe laptop-ul meu HP 15-g011sq windows 8.1.

Acum am instalat windows 10 home si in ultimul timp tot primesc BSOD dar nu stiu din ce cauza si de aceea vreau sa instalez windows 8.1 ca windows 7 nu mai primeste actualizari de securitate.

Ce ziceti va merge mai bine laptop-ul daca voi instala windows 8.1?

7 răspunsuri:
| flixbuster a răspuns:

Foarte important este ca laptop-ul tau are suport oficial de Windows 8.1 de la producator. Din acest punct de vedere, nici o problema.

https://support.hp.com/......el/7264912

Totusi, inainte de a schimba OS-ul ar fi utila o diagnosticare a laptop-ului ca sa afli de ce da BSOD-uri.

Pentru inceput, iti recomand un program simplu si excelent care iti da informatii despre BSOD-uri - BlueScreenView. In cele mai multe cazuri m-am prins exact de unde crapa doar din numele fisierelor sau driverelor care au generat BSOD-ul.

https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Legat de mers mai bine: greu de zis. In cazul meu pur si simplu Win 8.1 functioneaza perfect pe laptop. Win 10 crea probleme - una aiurea fiind ca la iesirea din hibernare nu mai mergea WiFi-ul. Update-urile de Windows 10 de la Microsoft pot crea de asemenea probleme - exemplu recent: laptop instalat frumos, gata de livrare, il pornesc ca sa verific ceva, vad update de driver NVIDIA, ii dau, restart, bang! BSOD! Pana nu am dat rollback la driver nu a pornit pana la Desktop (si apoi i-am pus de mana ultimul driver de la NVIDIA ca sa nu-mi "serveasca" iar Windows Update driver-ul defect).

| zilog a răspuns:

Imi cer iertare anticipat :
maniacii ăștia cu actualizări de securitate de parcă ar fi drogați cu ele!
Eu am făcut securitatea a 1 banca am vandut softuri de standardizare in leasingul bancar am vandut softuri si solutii bancare si la multe banci nu alearga lumea dupa actualizari zapaceli
cel ami bun windwos din puncctul meu de vedere este windows 7

nu ai nevoie de nimic alt ceva de cat un
https://www.zonealarm.com/
sau un https://www.malwarebytes.com/

atat nimic mai mult fara antivirus fara nimic alt ceva

SORICUM NU ESTI SIGUR CU WINDOWS daca vrei sa fii sigur in viata treci la UBUNTU gratis merg si programe de windows pe el
si pentru ubuntu toate softurile de pe planeta au echivalent sau chiar ele sunt gratuite fara sa le cracuiesti

doar in 0. 0001% din cazuri costa cate un soft mai special la care sa muncit mult de tot sa il fabrice
si atunci costa maxim 4 dolari
cei de la ubuntu nu cer bani multi pe softuri

dar in 9999% din cazuri nu ai deloc nevoie sa dai bani pe softuri
pentru ca aceleasi softuri care la windows sunt cu bani la ubuntu sunt gratuite

| nicu991 a răspuns:

Acele BSOD-uri au si ele niste coduri de eroare care fac referire la problema. Daca stii sa identifici problema nu trebuie sa schimbi nimic.
Windows 8.1 iti va merge la fel de greu daca nu stii sa-l configurezi si sa-i dezactivezi anumite servicii precum SuperFetch care tine HDD-ul ocupat 100%.
Daca le instalezi piratate din surse de pe net in afara de site-ul oficial Microsoft e si normal sa-ti faca probleme de genul.

| marinaru777 a răspuns:

8.1 fata de windows 10 cere mai putine resurse si ai avantaj ca nu e activ antimalware care scaneaza permanent si iti termina sistemul, in windows 10 poti dezactiva antimalware astfel https://blog.emsisoft.com/en/28620/antimalware-service-executable/

| flixbuster a răspuns (pentru marinaru777):

Windows Defender is the default real-time (always on) protection program in Windows 8 and 8.1.

De aici:

https://www.winhelp.us/configure-windows-defender-in-windows-8.html

| Jokers666 a răspuns:

Poate iti va merge bine windows 8.1 dar amu depinde si de performanta pc

| UNEXPERTINCEPATOR a răspuns:

BSOD-urile în 80% din cazuri vin de la Memoria RAM. Mai pot apărea și din cauza erorilor la nivelul unității de stocare sau de la sistemul de operare, din cauza conflictelor între drivere. Instalează un sistem de operare cu licență, ținând bine-înțeles cont și de specificațiile laptop-ului.