| Mirela123yz a întrebat:

Ce distruge bateria unui iphone si face ca aceasteia sa-i scada capitatea? Faptul ca stam pe telefon cand este la incarcat sau ca-l lasam sa ajunga la 1% sau sa se stinga si apoi il bagam sa se incarce?

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

Nimic din ce e scris mai sus nu distruge bateria unui telefon.

Faza cu 20%->80% are la baza ideea de cicluri de incarcare. Un ciclu complet de incarcare este, dupa cum probabil stii, 0%->100%. O baterie are un numar limitat de cicluri de incarcare, deci daca il lasi sa se incarce de la 0% la 100% si-a pierdut un ciclu. Pe termen mai lung, cativa ani, o baterie incarcata de la 0% la 100% mereu fata de una incarcata de la 20% pana la 80-90%, va suferi mai multe daune si isi va pierde din viata.

Faptul ca vorbesti la telefon cand e la incarcat nu-l afecteaza.
Cum au zis cativa colegi, faptul ca nu-l lasi in pace cand e la incarcat... dar chiar depinde ce faci pe el.
Problema principala este de la caldura si anume daca bateria se incinge se degradeaza mai repede. Acum daca tu il incarci si te si joci pe el, pe langa faptul ca se incalzeste de la incarcat, il mai incalzesti si tu din cauza ca te joci pe el. Dar nu cred ca un apel telefon iti poate incalzii telefonul incat sa-i provoace daune. Daca te joci pe el ultimul joc din Play Store cu grafica data pe maxim si mai e si la incarcat, aici deja se incinge de nu poti sa tii mana pe el ( sau asa fac majoritatea ) si asa se distruge bateria.

Pe scurt, lasa-l in pace cand se incarca. Foloseste-l doar daca e ceva urgent. Ai grija sa nu se ia "foc" si incearca pe cat posibil sa nu-l lasi sa se stinga cand se descarca. Baga-l pe la 15-20% la incarcat.

| Goete a răspuns (pentru Ineys):

Toate sfaturile pe care i le-ai dat sunt ok, dar nu e ok primul lucru care i l-ai scris, ca nimic din ce a scris nu distruge bateria.
Lasand-o fara energie o baterie de.litiu ion se degradeaza foarte mult, si cu atat mai mult daca e lasata mai.mult timp

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cel mai mult, cand umbli la el cand este la incarcat.

| anonimg a răspuns:

1. iPhone-urile sunt din start cele mai slabe la acumulatori.
2. Un acumulator are durată de viață mai mare dacă nu este lăsat să se descarce prea mult.
3. Telefoanele pot fi folosite în timpul încărcării; și aceasta poate să fie o problemă ce duce la scăderea vieții acumulatorului, dar nu știu în ce măsură.
4. Eu îmi aleg telefonul după capacitatea de mAh a bateriei.

| gelu1970 a răspuns:

Ambele.
În plus, e bine să încarci înainte de a scădea sub 20% și să încarci până la 80%.
În plus e de știut că această marcă nu are eficiența energetică bine pusă la punct.

| JicaContra a răspuns:

Faptul ca stai pe telefon cat e la incarcat nu are decat un efect... VAG, si anume ca incarcatorul e mai stresat pentru ca trebuie sa compenseze si pentru ce faci tu, in acelasi timp in care incarca bateria, deci bateria se v-a incarca mai lent si atat (ca si cum ai avea un incarcator mai slab)

in schimb sa il lasi sa se inchida sau sa il duci pana la 1% e o nenorocire absoluta pentru bateriile cu Litiu, din cauza ca, telefonul se inchide cand bateria inca mai are curent (dar nu iti mai arata) iar treaba asta e din urmatorul motiv: daca o baterie cu Litiu ajunge sa fie descarcata absolut complet atunci... NU SE MAI INCARCA, DELOC! NOOO SHIT!

deci, baga telefonul la incarcat cand are PESTE 20%, iar cand ajunge sub 20% foloseste-l cat mai putin pana ajungi sa il bagi la incarcat!

| Goete a răspuns:

Raspunsul preniat este ERONAT
Cauta pe net si te vei convinge.
O baterie de Litiu-ion nu e voie sa o lasi sa se descarce, daca il.lasi la 1% sau sa se stinga ii distrugi mult bateria.
La incarcare, intai se baga incarcatorul in priza, apoi in telefon

| Digikey a răspuns:

Cel mai mult afecteaza acumulatorul faptul ca tii pornit telefonul cand vorbesti la el.

| CristianIonut00 a răspuns:

Faptul ca stai pe el in timp ce este la incarcat

| AlexMh a răspuns:

Toate 3 happy

| MCSOMI a răspuns:

Cele doua motive pe care chiar tu le-ai invocat, plus:
Luminozitatea ecranul la maxim
WI-FI-ul deschis tot timpul, si cand nu te afli acasa
Descarcarea de fisiere video
Vizionarea de fisiere video online
Radio online
Folosirea hartilor online
Filmarea 4k
Nesetarea ca aplicatiile sa nu porneasca singure in fundal

| PainTech a răspuns (pentru MCSOMI):

Aici e vorba de degradarea bateriei, nu de descarcarea bateriei.
Nu stiu cum luminozitatea ecranului la maxim, de exemplu ar dauna bateriei mai mult decat luminozitatea la o valoare medie. Decat ca s-ar descarca mai repede si ar face acele cicluri. Dar asta nu e efect direct.

| MCSOMI a răspuns (pentru PainTech):

Exact la degradarea bateriei m-am referit.I-am aratat care sunt obiceiurile si setarile nesanatoase, care duc la descarcarea mai rapida si implicit la degradarea, deteriorarea bateriei inainte de durata normala de viata!