| Benyamin173 a întrebat:

Dacă face curentul figuri(se stinge si se aprinde din cand in cand) are ceva daca tin telefonul peste noapte la încărcat in priza?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

Frank51 bate campii serios... nu stiu cum a ajuns el la, concluzia asta, dar e complet pe dinafara

cand curentul face figuri, se poate intampla un lucru deosebit de naspa, si anume sa vina brusc un soc mare de curent care sa arda tot, chiar si telefonul nu numai incarcatorul
chestia se intampla cand curentul fluctueaza foarte repede (in cateva fractiuni de secunda) pentru ca se produce un fenomen numit auto-inductie, iar daca iti fluctueaza curentul, sunt sanse mari sa apara, pentru ca in general fluctuatia e data de faptul ca undeva la un panou, un contact s-a coclit indeajuns asa ca acum face flama!

eu cand, cade curentul, ma infig cu dintii in sigurante si inchid tot, dupa care repornesc numai becurile si aprind un bec pe incandescenta (care costa 1 leu) si astept pana trece problema de curent... pentru ca nu numai ca m-am ars cu asa ceva, dar cred ca marea majoritate a caderilor de calculatoare apar din motivul asta

ACUM, l-am facut pe respectivul de mai sus de rahat, apoi am scris o polologhie lunga, lunga pline de povesti nemuritoare bazate numai pe cuvantul meu, hai sa dovedesc

la sursele de calculator, exista ceva numit PFC active, care se ocupa EXACT de chestia asta si anume, orice soc de curent NU ajunge in calculator si se opreste in sursa (o sursa cu asa ceva costa de vreo 3 ori mai mult... cel putin, decat una ieftina care nu are)

alta dovada sunt UPS-urile (baterii externe pentru calculatoarele desktop), unde cele bune incep de la 500euro in sus pentru ca au ceva numit "dubla conversie" care EXACT pentru treaba asta e (orice soc de curent are sanse ABSOLUT ZERO sa treaca prin UPS si strice aparatul infipt in el) si stiu pentru ca am vazut un aparat medical de ecografie, la care era sa iau la bataie proprietarul cabinetului medical, BOUL nu vroia sa dea 500eu ca sa isi protejeze aparatul ecografic de 150mii de euro (mare-i gradina lu' Allah si multi mai sar si gardul)... dar m-am abtinut ca era client, si imi TREBUIE jobul mai mult decat detest imbecilii angry

6 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Daca sunt pene de curent sau caderi de tensiune, orice aparat conectat la priza poate avea de suferit (televizor, calculator, frigider, telefon). Mai bine il incarci in perioade fara probleme cu furnizarea energiei electrice.

| Frank51 a răspuns:

Nu are legatura. Problema este ca bateria telefonului se va strica mai repede daca folosesti metoda asta de incarcare.

| iwefgOficiall a răspuns:

Nu mai tine telefonul peste noapte la incarcat se strica bateria.
In ceea ce priveste penele de curent mai bine ai folosii un power bank eu folosesc asa ceva si merge foarte bine!
https://www.emag.ro/......D3W230BBM/

| GabiDumitrescu a răspuns:

Geezus, ce de-a fantezii! Cam orice incarcator de prin 2010 incoace are nspe protectii, si plus de asta si telefonul are pe circuitul de incarcare. Daca face curentul "figuri" depinde si de durata si frecventa lor, insa cel mai probabil o sa ti se buleasca incarcatorul. Stricatul bateriei si a telefonului... doar fantezii habarnistice.

| Ineys a răspuns:

Nu se intampla nimic.
Poate sa-ti arda in cel mai rau caz incarcatorul, dar nu-ti va afecta telefonul.
Chiar daca apar fluctuatii de curent, telefonul limiteaza curentul care intra in baterie. Astfel poti incarca telefonul cu un incarcator de capacitate mai mare si nu-l afecteaza.

Daca tot vrei sa fi sigur, iti sugerez sa-ti cumperi un prelungitor cu protectie. In plus nu e normal sa-ti faca figuri curentul ( regulat ) eu as zice sa faci o plangere.

Inainte de la chestiile astea se ardeau dispozitivele care nu aveau protectii. Si multe nu aveau. Mai nou si monitoarele/televizoarele au, daca ai vazut ceva ce seamana cu un incarcator de laptop. Inainte era doar un cablu simplu.