| Panteraa a întrebat:

Hey TPU. Am primit astazi un s3 si vreau sa stiu cat timp ar trebui sa il las la incarcat prima oara. Am asteptat sa se descarce complet si la ora 21:00 l-am pus la incarcat. Pana cand ar trebui sa il las? Dau funda.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pana se incarca complet. telefoanele noi oricum isi taie curentul cand bateria e plina asa ca e irelevanta treaba cu formatare, oricum nu au nevoie de asa ceva tehnologiile noi

Răspuns utilizator avertizat
| LenoreVoldaren a răspuns:

Se zice că dacă ai un telefon nou, trebuie să-l încarci de trei ori 12 ore, în timp ce este închis (power off).
Adică: când te culci, lasă-l la încărcat peste noapte, să fie închis.
Dimineața scoate-l din priză și în timpul zilei vezi să-i consumi TOATĂ bateria, ca apoi seara să-l bagi din nou la încărcat, ca și în ziua precedentă.
A treia zi faci exact la fel, iar ultima dată când îl scoți din priză, îl folosești cât vrei și când vrei. După acest ''ritual'', îl bagi la încărcat numai când este nevoie și îl încarci aprox. 2 ore și jumătate, ca de obicei.

Deși se spune că la bateriile li-ion nu e nevoie de formatare, nu va strica cu absolut nimic dacă o formatezi.
Eu așa am făcut și îmi ține și acum bateria, după 2 ani de încărcare aproape zi de zi, mai exact 365 x 1, 5= 547, 5 cicluri aproximativ. Și încă nu dă semne cum că ar ceda.

| Anonima69Sexylove a răspuns:

Si eu am si ti-as zice sa il lasi mult ca daca nu ai rabdare si nu sta mult, dupa chiar o sa te enerveze ca tot se descarca repede. Asa ca mai bine il lasi 2 zile si dupa poti fii linstit\a!

| DKFEVER a răspuns:

Telefoanele noi nu au nevoie de formare a bateriei, poti sa il lasi cat vrei! Nu se va strica happy(funda?)