| PetcuCristi a întrebat:

Salut tuturor vin și eu cu o întrebare Am achiziționat recent un telefon ZTE Blade A 35 și Vreau sa știu la cât La % trebuie să-l bag la încărcat prima încărcare?
Sau nu contează nu este cu formatare acumulatorul?
Ofer funda urgent moment mai are 20 la%!

5 răspunsuri:
| Pacientul0 a răspuns:

Nu este nevoie de o încărcare specială la primul contact cu telefonul.
Poți încărca telefonul de la 20% fără probleme.
Ideal este să menții bateria între 20% și 90% pentru o durată de viață mai lungă.
Folosește doar accesorii originale sau recomandate.

| PetcuCristi explică (pentru Pacientul0):

Salut revin procentajul bateriei a scăzut pana la 15 la% nu este neapărat o problema nu?
Și și încă ceva la cumpărare l am primit doar cu cablu de încărcare nu și cu adaptor l am conectat la un adaptor de incarcator de la Samsung este neapărat o problema și asta?

| Pacientul0 a răspuns (pentru PetcuCristi):

Salut! Nu-i nicio problemă dacă bateria a scăzut până la 15%, poți să-l încarci oricând fără grijă. Telefoanele moderne au baterii care nu trebuie descărcate complet.
Legat de adaptor, dacă folosești un încărcător Samsung compatibil (cu tensiunea și amperajul potrivit), nu ar trebui să fie o problemă. Totuși, ideal e să folosești un adaptor recomandat sau certificat pentru telefon, ca să eviți posibile daune sau încărcare mai lentă.
Pe scurt: poți să-l încarci acum, iar adaptorul Samsung folosit e ok dacă e compatibil. Dacă vrei, poți verifica specificațiile adaptorului pentru siguranță.

| Maskatu a răspuns:

Nu mai este nevoie de „formatare" la bateriile moderne, cum era pe vremuri. ZTE Blade A35 are o baterie Li-Po (litiu-polimer), iar aceste baterii nu necesită cicluri speciale de încărcare la început. Poți să-l pui liniștit la încărcat și la 20%, și la 50%, și chiar la 80% – nu afectează durata de viață.

| Balan_Marian_1997_D8Mk a răspuns:

Salut! Răspuns clar și la obiect:

Nu mai este nevoie să „formatezi" bateria la telefoanele moderne (inclusiv ZTE Blade A35). Bateriile de tip Li-ion sau Li-Polymer, care sunt standard acum, nu necesită o primă încărcare specială.

Răspunsul concret:
Poți băga telefonul la încărcat chiar și la 20% sau chiar mai jos, fără probleme.

Ideal este să nu-l lași să scadă sub 5% prea des și să nu-l ții constant la 100% foarte mult timp, pentru a proteja pe termen lung sănătatea bateriei.

Încărcarea optimă e între 20% și 80% în utilizare zilnică, dar nu e o regulă strictă.

Deci:
✅ Poți să-l bagi ACUM la încărcat fără griji.
❌ Nu e nevoie de vreo încărcare specială prima dată.