| littlelover1 a întrebat:

Buna TPU,
Asta e prima mea postare si voiam sa va intreb ceva
Ieri erau sa ma muste niste câini care au fost invatati sa muste oamenii necunoscuti din acea zona (zona respectiva e un punct cfr la care vin hotii sa fure fire, asta e scopu cainilor). Vreau sa precizez ca doar ma plimbam cu bicicleta si inca eram in oras, doar ca era un drum de pamant (ok la marginea orasului). Intrebarea mea este, ce as putea sa am la mine sa alung cainii agresivi cand sunt cu bicicleta? Nu vreau raspunsuri cu "opreste-te si bla bla" (am niste traume cu caini si daca intalnesc un caine setat sa ma muste nu ajuta) sau "da-le salam" (cine se cara cu salam la el/ea) sau alte metode. Vreau sa imi achizitionez ori un spray anti-caini ori un electrosoc(pentru zgomot). Aparatele cu ultrasunete sunt bune pana intalnesti un caine surd sau care deja te alearga. Spray-ul nu as sa il iau ca ii ranesc degeaba (oricum l-as folosi numai intr-o situatie cu adevarat grava, ca ieri) si electrosocul nu ma incanta pentru ca e intr-o zona gri a legii. Voi ce imi recomandati?

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Sa eviti zona... Daca chiar nu vrei sa-ti complici viata, nu mai frecventa zona aia.

| littlelover1 explică (pentru StoicAnalysis):

Cum sa evit o zona daca nu am mai fost in ea?

| Lukasssz a răspuns:

Spray anti-câini (cu piper sau pe bază de citronella – ușor iritant, dar non-letal)

| Lukasssz a răspuns (pentru Lukasssz):

Sau mai ai o varianta, aparat cu ultrasunete. Poate functiona mult mai bine.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru littlelover1):

Ma refer sa eviti zonele unde crezi ca ai avea probleme cu cainii. Adica fa trasee cu bicicleta unde este mai multe lume prin jur sau in locurile unde nu umbla caini.

| darrio2007 a răspuns:

Ocolește zona.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Există poliția animalelor, există căsuța de e-mail pentru reclamații la CFR, Ministerul Transportului etc. Faci reclamații peste tot și reclami situația! Pot avea câine de pază, dar legal, microcipați, vaccinați, iar în timpul zilei, închiși!
E drum public, dacă vei fi mușcată îi dai în judecată și câștigi! Iar, dacă e proprietate privată trebuie să existe panouri, garduri etc., pentru delimitarea proprietății!

| EchoOfLogic a răspuns:

Folosește ultra-sunete sau spray-uri cu piper, dar cel mai sigur asa cum a menționat și alții useri, pur și simplu ocolește zona

| littlelover1 explică (pentru ValentinMihai78):

Zici bine ce zici, dar intrebam ce fac pe moment. pana vine politia deja m-au mancat cainii daca nu scap, asta intreb