|

Cum se joaca macao?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

AMESTECAREA CARTILOR
Fiecare jucator primeste 5 carti. Dupa ce sunt amestecate si impartite, o carte pe care jucatorii nu o vad se pune pe masa. Cartile care au ramas trebuie puse inapoi pe masa.
Jocul
Un jucator care incepe trebuie sa adauge o carte cu acelasi semn sau valoare cu cea intoarsa de pe masa.

Jucatorii pot oferi carti cu acelasi semn sau valoare ca cele puse de jucatorul anterior. Daca jucatorul nu poate sau nu doreste sa puna nici o carte, trebuie sa ia o carte de jos, din teancul celor ramase. Daca aceasta carte este de acelasi semn sau valoare cu cea pusa jos, poate si el sa o puna pe masa.


Daca un jucator are mai multe carti de aceeasi culoare sau semn, poate sa le adune (pe toate sau numai o parte din ele) sis a le puna in teancul de jos. Cartile care raman pot fi date in orice ordine.

Daca un jucator pune 2, 3, 4, J, K sau A (sau mai multe carti de aceeasi valoare) se pot intampla urmatoarele:

2 – Urmatorul jucator trebuie sa ia de jos 2 carti;
3 - Urmatorul jucator trebuie sa ia de jos 3 carti;
4 – urmatorul jucator isi pierde randul;
J – cel care pune J jos, poate sa ceara orice carte, adica sa schimbe ceea ce se afla jos, cu orice (in afara de 2, 3, 4, J, K si A);
K – daca e K rosu atunci urmatorul jucator trebuie sa ia 5 carti de jos; daca e K negru atunci jucatorul de dinainte trebuie sa ia 5 carti de jos;
A – cel care pune A jos poate sa ceara carti de un semn anume.

Daca se aduna mai multi de 2 unul peste altul, atunci valoarea lor se aduna, de exemplu: daca se aduna 3 carti de 2, urmatorul jucator trebuia sa ia de jos 6 carti. Urmatorul jucator poate sa puna si el un 2 sau mai multe carti de 2 daca are in mana.
Poate de asemenea sa puna o carte de 3, sau mai multe, dar cartea de 3 adaugata trebuie sa fie de acelasi semn cu cea de 2, ultima pusa in teanc.
Poate sa puna si K rosu, dar ultima carte adaugata trebuie sa fie un 2 rosu. Aceeasi situatie si cu K negru.
Poate sa puna si, de exemplu K negru peste 2 negru...2006 - 4671 + Vezi răspunsul întreg

6 răspunsuri:
| a răspuns:

La macao, se impart din tot pachetul cate 5 carti de fiecare. Se pune o carte din pachet pe fata si cel care incepe trebuie sa dea la culoare sau una din cartile echivalente. De ex, popa la popa. In felul acesta se schimba culoarea. Daca persoana care e de dat nu are la culoare, poate schimba cu as sau trage o carte. 2 si 3 inseamna ca trebuie sa tragi atatea carti cate arata cartea. Acum, eu stiu ca poti pune peste trei doi, dar asta depinde de jucatori. Jokerii inseamna cate 5 carti. 4 inseamna "stai o tura". Castiga cel care termina primul cartile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exact. Iar cand ramai cu o carte in mana, trebuie sa spui macao, iar daca nu spui, si spune altcineva pentru tine, trebuie sa iei 5 cartihappy. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Poti juca acest joc ONLINE doar pe www.macaua.com

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Hei,

Sunt mai multe variante de joc pentru ca nu exista una oficiala. Fiecare zona a tarii, fiecare oras sau persoana poate sti un stil diferit al jocului.
Iti las aici link-uri cu mai multe variante. Tu alegi si in functie de ce stiu si ceilalti jucatori.
http://www.ecursuri.ro/tutoriale/cum-se-joaca-macao.html
http://macaua.com/rules/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează