Uita-te in ochii catelului cand este omorat daca poti! Instinctul animalic ii impinge pe caini sa lupte si pentru ultima secunda de viata, ei n-au discernamant si nu inteleg ce li se intampla. Daca le e foame, cauta de mancare, daca nu gasesc...ei tot continua sa caute! Petitiile la care am luat parte in trecut n-au adus nici un folos, guvernul nu ne-a bagat in seama si au decis sa fie omorati toti cainii comunitari. Banii statului sunt folositi abuziv in nimic concret, crezi ca le ajung si pentru un program de genul asta?
Si eu am caine, si pisica si gaini, stau la casa si se poate spune ca am o mica gospodarie, dar poti sa te uiti la ei gand sufera?, eu nu traiesc decat clipa, nu se gandesc la trecut sau viitor
Nu se gandesc la trecut sau la viitor, dar cine esti tu sa decizi daca trebuie sa traiasca sau nu?!
Eu sunt eu, tu esti tu, gandim total diferit, sigur nu ai peste 20 de ani bafta in continuare si app numai ca sa te oftic, eu stau pe la margina orasului in care stau si am gaini si le tai, adica cu barda si le tai capu. Multa bafta si eu sunt de acord cu tine, dar normal intrebarea era ( nu m-am expriamt eu bine ) : Se merita sa omori un animal pentru nevoie?
App, chiar nu mai vreau sa discutam fiindca cea ce imi spui tu nu imi va schimva viata si nici tie, dupa cum vad asa ca bft, pa
Ce raspunsuri puerile... Am 25 de ani si vad ca n-am trait degeaba, desi nu ma bucura in mod deosebit cand vad ca valorile morale ale multora sunt aproape inexistente fata de ale mele. Da, suntem foarte diferiti. Din cauza celor ca tine tara noastra e denumita de occident "epoca de piatra". Vezi-ti de "barda" ta. N-ar schimba viata nimanui daca ai folosi-o intr-un scop nobil si ti-ai taia gatul singur. Faci parte din categoria majoritara (daca te incalzeste cu ceva) a Romaniei, categorie ignoranta si neevoluata.
Pleaca din tara daca esti asa sensibila, eu iti urez bafta
Si as vrea sa ramanem prieteni de palavrageala
App aia se numeste traditie, si e mandria fiecarei tari
Chiar daca multi o sa zica ca cei care sunt de acord cu eutanasierea cainilor nu ai inima sa ne gandim ca tot din cauza noastra s-a ajuns in acesta situatie. Daca de la inceput preveneam aceasta situatie acum nu raspundeam la aceasta intrebare. Daca ar fi ca in afara cu caini tratati uneori mai bine ca oamenii, cu spitale pentru animale si tot ceea ce cuprinde, vaccinuri, cipuri si tot tacamul ar fi fost altceva. In cazul situatiei din cadrul tarii naostre sunt de acord cu eutanasierea lor chiar daca imi pare rau. Sunt intr-un numar ridicat, unii sunt agresivi, altii au boli. INtreaba-te cu e sa mergi noaptea pe strada si te incoltesc 3-4 animale rupte de foamne. Imagineaza-ti ca iti lasi copilul pe strada si vin animalele astea care sunt mai mari decat el, ce putere are un pui de om impotriva lor. Acum raspunde-ti la intrebarea cu eutanasierea, la ce riscuri expunem si ce avem de acastigat in urma acestui act.
Da, dar este acum nu " daca atunci ", si sunt perfect de acord cu tine
Ca sa ajungem la o ordine in societate fiecare proprietar de animale ar trebui sa isi inregistreze animalele de companie la un cabinet veterinar, sa ii faca un fel de fisa medicala cu vaccinuri si tot ceea ce mai trebuie.
Am facut, dar vacinurile alea nu ii le fac, fiindca la veterinari pe care ii gasesc, imi este frica sa nu imi omoare cainele decat sa il salveze, asa ca am eu grija te tot pentru el
inimadecaramel întreabă:
LisaJulie întreabă: