| aannddrreeaa a întrebat:

Merg la sibiu si vreau sa vizitez cele mai importante obiective, dar nu stiu ordinea lor.stiti voi vreun traseu ca sa nu umblu ca bezmetica pe acolo?

2 răspunsuri:
| maya1991 a răspuns:

Poti incepe din centru, acolo unde poti vizita piata mare, piata mica, in aceste doua piete poti cel mai bine simtii aerul specific din sibiu si te poti relaxa la terase foarte frumoase.biserica evanghelica, apoi poti merge in cealalta parte a orasului la muzeul satului, unul din cele mai frumoase muzee de gen din tara...

| ThePoet a răspuns:

In centru incepe cu piata mica, acolo poti vedea Podul Minciunilor si Turnul Sfatului. Apoi continua cu piata mare unde poti vedea fosta primarie, muzeul Brukenthal si Casa Altemberger(muzeul de Istorie care se afla undeva la vreo 50 de metri de Brukenthal). Seara in piata mare poti vedea o reprezentatie de teatru cu papusi gigantice in perioada asta, foarte misto. Nu rata nici placuta comemorativa din piata mare, dedicata eroilor revolutiei din '89. Pentru putin shopping poti cobori pe bulevardul pietonal pana la Teatrul de Stat, langa care este magazinul Dumbrava, sau poti lua autobuzul 12 pana-n hipodrom, de unde o poti lua pe jos pana la Shopping City Sibiu(mall-ul). Ca sa ajungi la muzeul satului, ia autobuzul 13 care porneste de la gara si mergi pana la ultima statie, iar de acolo o iei pe jos 500metri pe sosea pana la intrare. Dupa muzeul satului exista tot acolo si gradina zoo, la fel de interesanta. In Sibiu, pe langa centru mai poti vizita zidurile vechi care au ramas din cetate, sunt pline cu lucratori din aia imbracati ca pe vremuri si cu tunuri. Intre piata mica si cea mare este biserca cea mai veche care tot asa merita vizitata si undeva putin mai departe este mitropolia Ardealului, o biserica in stil bizantin. Poti alege sa vezi si ceva parcuri cum este parcul Sub Arini care e foarte mare, iar langa parc este stadionul Vointa si sala de basket.