| GeorgianaDragus a întrebat:

Un grup de elevi care vizitează Peştera Vadu Crişului sunt însoţiţi de dirigintele clasei. Unul dintre copii a venit cu căinele. Vizitănd peştera, admiră stalactitele, stalagmitele şi lilieci atîrnaţi pe tavan; la un moment dat, lampa de carbid s-a stins. Copiii au fost sfătuiţi să nu se sperie şi să nu facă gălăgie. Căinele a devenit foarte agitat şi a început să latre. În scurt timp lumina revine şi copiii, nedumeriţi la început, găsesc răspuns la reacţia căinelui. Găsiţi răspunsul şi argumentaţi!

Răspuns Câştigător
| andrei112 a răspuns:

Cat timp lumina era aprinsa liliecii "dormeau" pe tavan. Odata ce s-a stins ei au inceput sa se miste. Liliecii se ghideaza cu ajutorul ultrasunetelor pe care omul nu le poate auzi, dar cainele da. Cainele a inceput sa se agite si sa latre pentru ca liliecii au inceput sa se miste si/sau pentru ca il enervau sunetele (un fel de "tiuit" continuu) incercand sa le acopere cu latratul.

8 răspunsuri:
| Catta a răspuns:

Venea un cutremur?happy

Răspuns utilizator avertizat
Apache
| Apache a răspuns:

.nu ma prind!
poate s-a speriat cainele, poate cainele a auzit sunetele joase produse de lilieci ...etc!
stiu, ca a fost la olimpiada de biologie problema asta!

| Fαntαsy a răspuns:

Aaaaaaa... liliecii au zburat? si cainele latra pentru ca. sunetul ii indeparta? e o problema din-aia sucita nu? laughing

| deea98 a răspuns:

Poate ca un liliac s-a asezat din greseala pe intrerupator.
Sau a simtit un miros periculos.

Ar putea fii mai multe solutii. Poti sa te inspiri din acesteahappy.

| Dash a răspuns:

"Copii au fost sfatuiti sa nu se sperie" (ai spus chiat tu), dar cainele nu a inteles asta(pentru ca nu are ratiune precum a omului). Aata e raspunsul.

| Lala20 a răspuns:

laughing Tema asta am avut-o si eu in a 7-a parca la biologie. Este ceva legat de instinctele cainelui, cum dintr-o data s-a facut intruneric, el s-a speriat, fara sa poata intelege cuvintele dirigintelui. Funda?

| sweetgirlstarr a răspuns:

E din cauza reflexului pavlovian. ce sa stiti voi oh go on.