Si daca ai propus acum un an s-a tinut seama de ea? Macar ai primit ceva de genul,, vom avea in vedere ''? Propunerea ta este buna si te sustin.
Eu nu am curaj sa am propuneri.Macar daca s-ar imbunatati cele care exista.Iar daca spun ce gandesc ...mai bine ma lipsesc.
Totusi gandesc eu orice schimbare insemna costuri mari pentru site.
Apache, propunerea ta a fost notata de cand ne-ai scris-o prima data. Din pacate, in acest an nu am avut foarte multe ore de programare disponibile pentru dezvoltarea de noi optiuni.
Speram ca in aceasta toamna situatia sa se mai schimbe la acest capitol si sa putem pune in practica cat mai multe dintre sugestiile venite din comunitate.
Alexandra - TPU
Si eu as fi de acord, poate cu acest chat privat implementat am fi scutiti de acel login (inconvenient pentru unii), datorita faptului ca nu putem citi in mail mesajele care ni se trimit.
adica sa putem citi si in mail mesajele pe care le primim daca tot se implementeaza optiunea de chat privat.
dar pe de alta parte, consider ca e in interesul lor sa se logheze userii pe site...
E o facilitate cam «costisitoare» dpmdv. Nici nu cred ca se preteaza pentru acest site.
Ai mai propus-o in prima zi a acestui an si pana si eu am notat-o ca Alexandra
Dar nu stiu...ar da prea mult a Facebook.
Propunerea mea mai simpla ar fi sa se imbunatateasca cache-ul actual al site-ului: sa se actualizeze postarile si mesajele private in maxim 1 minut, hai doua, nu zeci de minute! Si asta combinat cu stealth-ul:online/offline/invisible. Eu cred ca e destul si atat.
P.S. Clever robot: "Am m-ai".
N-are prea mare importanta cum ajung sugestiile la noi .
Pe langa ele oricum avem si noi propria lista de imbunatatiri / modificari / aduceri la zi si incercam sa bifam cat mai multe dintre ele. Din pacate, pentru ca la nivel de echipa de programare, in acest an nu a existat foarte mult timp pentru TPU, inca am ramas cu multe nerezolvate.
Alexandra - TPU
Eu am pus o postare cu privire la intrebarile din Oracol in sensul ca noi am putea aduce propuneri si numai pentru ca am insisrat mi s-a raspuns. Oricum cred ca Cristina mi-a citit doar intrebarea nu si raspunsurile / propunerile primite.
Dar vin cu o intrebare:Ajutorul nostru se rezuma doar la rapoarte / sesizari?
De-a lungul timpului am primit sugestii, reclamatii, sesizari in legatura cu vulnerabilitatile site-ului sau dorinte din partea comunitatii. Fiecare utilizator interesat sa ne dea o mana de ajutor o face in propriul stil.
Alexandra - TPU
Alexandra - TPU
Din punct de vedere tehnic, e destul de greu să o faci, îți trebuie un model. N-am prea multe cunoștințe.
Cred că ar fi numai bine. Pentru cei ce spun că aduce a facebook, răspund că suntem pe un site social, iar un plus de ajutor mai lipsit de formalități ar fi bun. Mai fără fundă, altruist și rapid.
Mesajele private întârzie mult.
Nu toți au curajul să dezvăluie public anumite experiențe.
Am observat că cel mai bun ajutor îl primești când îți înțelegi problema sau poate fi înțeleasă de cineva care trece prin ceva ce treci și tu.
Dacă se leagă prietenii, cu atât mai bine, atunci site-ul chiar și-a realizat scopul, într-un spațiu lipsit de răsplată și de interes.
Într-un spațiu ce ne apropie pe cei cu pasiuni și gândire comună.
Și niște conferințe private ar merge, pentru a se evita scandalurile „inside" care dau subiecte de bârfă pentru alții neimplicați și nu e chiar plăcut.
Sugestia mea?
O săptămână să se renunțe la concursul cu tricoul, la voturi, la funde.
Mă întreb, ce activitate ar mai fi?
Și ca să fie mai mare farmecul, să nu fim anunțați când se întâmplă și cât ține.
Ți-am înțeles întrebarea perfect, dar am încercat să îți răspund din perspectiva mea. Poate nu asta voiai.
Stii de ce intr-un fel nu prea-mi convine?
Pur si simplu tot mai multi ar sta pe chat apoi. Toate performantele serverului se vor seca in directia aia. Multi nici nu vor mai vedea rostul intrebarilor. Un chat in stilul Facebook pe TPU inseamna de fapt o noua directie, una mai costisitoare. TPU nu e un site de anvergura Facebook-ului si nu va fi. Iar un site (produs) oferit pe baza Q&A a ideii de ajutor sa ajunga retea sociala pura...nu prea poti sa combini asta! Desi reprezinta o comoditate pentru multi utilizatori, site-ul va uita de unde a plecat si mai rau.
Ceea ce ai incercat tu sa argumentezi nu are treaba cu chat-ul doar pentru ca TPU "intarzie" la mesaje, postari. Prieteniile se pot lega la fel. Oricum se spune ca prietenul la nevoie/ajutor se cunoaste.
Daca se va renunta la jucariile TPU mentionate de tine, concursurile, fundele si voturile... poate ar fi un motiv bun sa fie eliberat mai mult si cache-ul site-ului din lipsa prea mare de activitate, ceea ce ajunge practic la propunerea mea de mai sus.
Nu-i musai să gândești atât de departe.
Desigur, poți să faci o conferință să întrebi câțiva useri un anumit lucru.
Sau poți să afli păreri de la alții. Acest lucru se poate realiza și-n momentul actual prin alte mijloace și totuși TPU nu e chiar subpopulat.
Și chiar ar ajuta la menținerea anonimatului. Mi s-a mai cerut id-ul pe privat, n-am vrut să-l dau (oricum folosesc messenger rar), așa pot să discut cu ei aici pe TPU fără să am problemele întâmpinate de mesajele actuale.
Aici să zicem că ai căuta ceva ajutor și bineînțeles cât mai mulți vrei să îți afle problema.
Totuși să nu uităm că multora nu le pasă de tine ci vor altceva. De-aia ziceam de jucării. Să vedem câți mai răspund doar fiindcă se simt intrigați și binevoitori.
Nu-i musai sa gandesc asa de departe dar asa va fi. Trebuie mereu luat in calcul ce poate fi mai rau. Eu asa fac. Bineinteles ca TPU n-a facut-o niciodata, de-aia vezi tricouari cu 500 de raspunsuri pe zi sau functia de ignore utilizata in necaz! Nu cred eu ca adminii TPU voiau 500 de raspunsuri pe zi de la un utilizator. Dar nu au prevazut de ce sunt in stare unii copii pentru niste premii sau doar ca sa castige un titlu virtual.
Situatia cea mai defavorabila trebuie luata mereu in calcul.
Argumentul cu cerutul datelor private e bun dar oricum nu se va lasa lumea de clientul IM cel mai popular sau si alte chat-uri. Pe acelasi principiu ti se poate cere pe Facebook ID-ul de la Yahoo! Messenger pentru ca poate nu toti agreeaza Facebook din diverse motive, desi chat exista in ambele locuri. Sau invers.
Eu nu zic sa nu se faca chat, caci e clar ca are beneficii garla, nu le neg, dar e ca si cand ai vrea TGV pe actualele cai ferate ale Romaniei, nu stiu cum sa zic, in contextul TPU.
Lumea se mai schimbă. Normal că n-a anticipat nimeni, n-ai ce să îi faci, ne adaptăm în funcție de interes. Păcat că interesul lor nu e chiar în asentimentul celor mai vechi și celor mai maturi.
Reputația ar fi atras mai mulți useri de calitate care chiar ar fi făcut ceva pentru TPU, în cazul în care merita atenția.
Uită-te-n arhiva din 2009 la campaniile umanitare.
Pe Facebook e mult mai expusă situația decât pe mess. Asta știi și tu de ce.
Iar TPU e cel mai secret. Nu te știe nimeni la început. Și suntem mulți.
Realizez că e o propunere utopică. De ce nu s-ar ține cont? Măcar ne-am gândit și peste câțiva ani ajungem și aici. Poate se întâmplă ceva miraculos și va fi mai bine. Dacă nu, noi am încercat. Nu se poate, nu se poate.
Daca va avea conducerea asta a TPU bani seriosi pentru intretinerea site-ului ar putea sa faca acest chat. Sunt prea multi utilizatori la cat cred eu ca ar tine echipamentul actual.
LisaJulie întreabă: