anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am nevoie de sfaturi legate de o situație gravă de șantaj online:
• am fost contactat de o persoană printr-un cont fake de Instagram/Telegram, care mi-a cerut bani și a obținut poze compromițătoare.
• Persoana respectivă a început să mă șantajeze, cerând bani și amenințând că va distribui pozele dacă nu îi dau. Am dat 100 de euro
• Recent, am refuzat să mai trimit bani, i-am spus clar că nu pot să-l ajut și că, dacă apar pozele, voi merge la poliție/DIICOT.
• Această persoană a reacționat furios, spunând „îți distrug viața", dar nu a trimis nimic până acum.
• Contul lui este fake și probabil e din altă țară. Comunică în engleză și nu am cum să-l contactez direct oricum i-am dat block peste tot.
• După ce i-am spus că voi acționa legal, l-am blocat peste tot și nu mai pot fi contactat.
• Au trecut deja peste 3 ore de la ultima amenințare și nu s-a întâmplat nimic.

2 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut Raul. Fii domnule vertical. Dă-i un f*cking block,, du-te la poliție(că nu e o rușine să dai colea o declarație). Probabil e un rahat de Rajesh din Kolkata. Mie mi-au spart un website (nici măcar, o mizerie de blog pe Wordpress) cerând mii de euro. Le-am transmis multă muje și le-am spus că am adresele lor de IP și poliția e pe drum. Logic că s-au dat la fund. Și pe bune identificasem IP-ul care nici macar nu era prin VPN. Ceva amatori, care au folosit un script de pe net. Am șters tot din server și am repus blogul. In timp mi-am făcut propriul website și blog cu tot ce i seamănă securizare prin două servere fizice plus VPN. Ia zi-i la amarat ceva de inima albastră, dar așa, pe românește. Baftă

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Si Inca ceva tinere domn. Never ever in your life, nu trimite bani unor necunoscuți. Sistemul de phishing funcționează incredibil de bine. O dată ce au datele tale, datele de cont, îți pot goli buzunarele foarte ușor. Zona de cybersecurity bancara are numeroase lacune și breșe care pot fi exploatate de către un nimeni cu cunoștințe minime de hacking.