| Websurfer a întrebat:

Am citit undeva ca la Kansas exista un muzeu al sarmei ghimpate. Cunoasteti si voi asemenea muzee ciudate? fundita pentru cine da mai multe exemple!

Răspuns Câştigător
NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

1. ''Muzeul Şoarecelui'' din Mişkin, Rusia (vezi: http://www.myshkin.ru/english.htm )
2. ''Muzeul Păpuşilor Barbie'' (vezi: http://www.barbiemuseum.nl/about_museum_en.htm )
3. ''Muzeul Circului'' (''Circus World Museum'') din Baraboo, Wisconsin (vezi: http://www.circusworldmuseum.com/map.html ). Aici vedem: multitudine de afişe, poze, filme, costume şi mai bine de 200 de vagoane sau rulote pictate foarte colorat, cu ajutorul cărora circurile se deplasau în diverse colţuri ale lumii.
4. ''Muzeul Ciudăţeniilor ("Museum of the Weird") din Houston, Texas.
5. ''Muzeul Maşinilor de Tuns Iarba'' din Lancashire, Anglia prezintă un istoric al acestor maşini şi exponate din întreaga lume
6. ''Muzeul Bijuteriilor Ilias Lalaounis'' (''Ilias Lalaounis Jewelry Museum') din Atena (vezi: http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/en), având o impresionantă colecţie de bijuterii, unele fiind create pornind de la forme organice sau tehnice.
7. ''Muzeul Naţional de Istorie a Funeraliilor'' (National Museum of Funeral History), Houston, SUA (vezi: http://www.nmfh.org ). Aici vedem: o expoziţie consacrata înmormântării papilor, o colecţie de sicrie extravagante, o secţiune dedicată artei îmbălsămării cadavrelor şi alte asemenea atracţii.
8. ''Muzeul vaselor de toaletă'' (''American Sanitary Plumbing Museum'') din Worcester, Massachusetts, ce găzduieşte vasele de toaletă de la începutul secolului al XIX-lea până în prezent.
9. ''Muzeul toaletelor'' (''Sulabh International Museum of Toilets'') din New Delhi, India (vezi: http://www.travelblog.org/......04343.html ) care îşi propune să popularizeze cunoaşterea în acest domeniu şi să stimuleze educaţia sanitară a populaţiei mai ales în ţările în curs de dezvoltare.
10. Muzeul falusurilor (''Icelandic Phallological Museum'', în islandeză ''Hið Íslenzka Reðasafn'') din Húsavík, Islanda (vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Icelandic_Phallological_Museum şi http://www.phallus.is ), un muzeu care nu e de vizitat cu copiii. Aici se află 209 penisuri provenind de la diferite specii de mamifere.
11. ''Muzeul Şarlataniei'' din St. Paul, SUA (vezi: http://www.museumofquackery.com/index.htm ), dedicat tratamentelor bazate pe fraudă sau, în cel mai bun caz, pe ignoranţă.
12. ''Muzeul Artei Proaste'' (''Museum of Bad Art'') din Dedham & Somerville, SUA (vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Bad_Art şi http://www.museumofbadart.org ) dedicat colecţionării, conservării, expunerii şi celebrării artei proaste sub toate formele şi în toata strălucirea ei!
13. ''Muzeul Farselor'' (''The Museum of Hoaxes'') din San Diego, California (vezi: http://www.museumofhoaxes.com şi http://en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Hoaxes )
14. ''Muzeul Menstruaţiei'' (''Museum of Menstruation'') din Washington (vezi: http://www.mum.org )
15. ''Muzeul Torturii'' - asemenea muzee există în Amsterdam (Olanda) ( http://www.amsterdam.info/museums/torture-museum ), Rüdesheim am Rhein (Germania) ( http://www.foltermuseum.com/index_us.html ), San Gimignano (Italia) ( http://www.torturamuseum.com/this.html ), Tallinn (Estonia) ( http://www.travbuddy.com/Museum-of-Medieval-Torture-Instruments-v7866 ), Praga (Cehia) ( http://goeasteurope.about.com/od/czechrepublic/p/torturemuseumcz.htm )
16. ''Muzeul Vrăjitoriei'' (''The Museum of Witchcraft'') din Boscastle, Cornwall, Anglia (vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Witchcraft, http://www.museumofwitchcraft.com )
17. ''Muzeul Mütter'' (''Mütter Museum'') al anomaliilor anatomice din Philadelphia, Pennsylvania (vezi: http://www.collphyphil.org/muttpg1.shtml ), unde găsim tot felul de specimene anatomice ciudate din domeniul patologicului, morbidului.
18. Muzeul de psihiatrie ''Glore Psychiatric Museum'' (vezi: http://www.stjosephmuseum.org/glore.php ), unde sunt expuse tot felul de dispozitive folosite la tratarea bolnavilor psihic, unele ce ţin de domeniul torturii, dar şi o sumedenie de obiecte străine extrase din stomacul pacienţilor
19. Muzeul manechinelor utilizate de ventriloci (''Vent Haven Museum'') din Fort Mitchell, Kentucky (vezi: http://www.venthavenmuseum.net/ ).
20. ''Muzeul morţii'' (''Museum of Death'') din Hollywood, California (vezi: http://www.museumofdeath.net )

Sursele: http://www.oddee.com/item_86041.aspx, http://listverse.com/2008/02/05/top-10-bizarre-museums, http://travel.descopera.ro/6099236-Cele-mai-bizare-muzee-ale-lumii.

3 răspunsuri:
| moodyblues a răspuns:

Eu stiam de muzeul de gunoi aflat in Hartford, unul de arta proasta(MOBA ii zicea), ala erotic din paris, mai era unul de banane prin washington, unul de carton cu o gramada de tipuri de hartie...cam atat stiu.sa nu uit de unul indian(in realitate nu sunt sigur ca exista da virtual da), cel mai penibil pentru mine, al carui site era:
http://www.sulabhtoiletmuseum.org/

| カルメン a răspuns:

1. Muzeul peni****i este poate cel mai ciudat si cel mai controversat. Muzeul, aflat in Islanda, a fost infiintat de un fost profesor. Contine aproape 250 de piese: trofee de vanatoare, imbalsamate sau impaiate. Muzeul incearca sa colectioneze penisuri de la toate mamiferele din Islanda, inclusiv de la speciile care sunt in pericol sau pe cale de disparitie.

2. Muzeul murdariei sau mizeriei se afla in Boston, Statele Unite, si numara peste 300 de exponate. Hobby-ul pentru lucruri murdare ii apartine lui Glen Johansen, care s-a hotarat sa isi transforme pasiunea in arta. Muzeul s-a bucurat de un real succes, iar persoanele care l-au vizitat au inceput sa faca donatii de lucruri cat mai ciudate, murdarite intr-un fel cat mai ciudat. Fata de masa patata cu maioneza este banala. Nu o veti intalni printre exponate.
3. Muzeul toaletelor a fost infiintat de un furnizor american de astfel de echipamente, Charles Manoog, in 1979. Aici, WC-urile abunda, multe sunt de la inceputul secolului al XIX-lea. Exista chiar si hartie igienica de la 1800.
4.Muzeul Contraceptiei si Avortului este relativ recent. S-a deschis in martie 2007, la Viena. Pentru ca au inteles ca sexualitatea este parte din natura umana si nu trebuie sa fie un subiect tabu, austriecii expun toate modurile de contraceptie. Mai mult, in programa scolara sunt incluse vizite obligatiorii la acest muzeu neobisnuit.
5. Muzeul chilotilor se afla in orasul Opatowek, din Polonia. Contine peste 140 de piese de lenjerie intima de la inceputul secolului trecut si pana in prezent. Vizitatorii pot vedea cam tot in materie de moda de lenjerie intima: de la pantaloni la celebrii bikini din zilele noastre, care arata evolutia femeii in societate.
6. Muzeul voodoo se afla in New Orleans. Scopul lui principal este sa arate practicile traditionale vechi si noi ale acestei indeletniciri. Sunt expuse papusi confectionate din cele mai ciudate materiale, ace, margele, solutii preparate special dupa retete unice si multe alte ciudatenii. La iesire exista si un butic de unde puteti cumpara cateva amintiri... inofensive. In timp ce-l vizitezi, ti-ai dori sa ai o papusa voodoo doar pentru tine si pentru cineva pe care-l cunosti.
8. Muzeul parului din Missouri expune colectii intregi de bijuterii de prins in par, din epoca victoriana, si mostre, care dateaza din 1725.

9. Muzeul brichetelor din Oklahoma detine 20. 000 de piese. Este singurul de acest fel din lume. Aici sunt brichete mici, mari, cu benzina sau gaz, din aur curat, argint, cu pietre pretioase, in forma de minge, inima, coasa, om sau butelie.

10. Muzeul burgerilor a fost infiintat de un emigrant german stabilit in America, care a adunat cel putin o mie de obiecte care au legatura cu hamburgerii. Colectia include mai mult de 500 de hamburgeri diferiti si ceva material mai putin obisnuit: ceasuri, palarii, tavi, magneti, solnite si, desigur, un pat cu apa, tricouri, prosoape, calendare si vederi, toate care au o legatura cu burgerii.

11. Muzeul pantofilor contine in special incaltamintea unor celebritati. Printre cei mai cunoscuti proprietari de pantofi se numara Ronald Reagan, actrita Sandy Duncan sau jucatorul de baseball Mike Schmidt. Tot in acest muzeu este expus si cel mai mare pantof din lume, facut pentru o femeie al carui picior a fost, mai tarziu, amputat.

12. Muzeul nucilor se afla la Colegiul din Connecticut, unde un profesor de istoria artei si studentii lui au sortat, catalogat si arhivat spargatoare de nuci, picturi si sculpturi in si din nuci.

13. Muzeul Vrajitoriei din localitatea englezeasca Boscastle este cel mai vechi si cel mai mare de acest gen din lume. Infiintat acum de peste 50 de ani, muzeul are o biblioteca de peste 3. 000 de volume pline cu vraji, care pot fi rasfoite doar cu programare. Muzeul dezvaluie vizitatorilor sai si o parte mai intunecata a vrajitoriei: unelte si practici de tortura folosite impotriva femeilor care erau considerate vrajitoare.

14. Muzeul Taxelor din Ierusalim a fost inaugurat in 1964 si are o vasta colectie de documente privind taxele in lumea antica, in comunitatile evreiesti din diaspora si pe teritoriul actual al Israelului. Unele piese sunt prezentate in expozitii tematice: centralizarea si colectarea taxelor, colaborarea cu alte state, taxarea in diverse regiuni.
16. Muzeul torturii din Roma adaposteste un adevarat tezaur de obiecte care au apartinut istoriei torturii, criminalitatii si lumii inchisorilor: de la "taurul de foc" la centura de castitate, trecand prin ghilotina papilor.